Fakulta stavební ČVUT otevřela vlastní galerii

Publikováno: 9. února 2018 | autor Redakce
15.jpg

Fakulta stavební ČVUT otevřela vlastní galerii. Využít ji mohou fotografové, výtvarníci i další umělci.

Univerzitní galerie, kterou Fakulta stavební ČVUT zřídila v centrálním prostoru budovy, před zasedacími místnostmi děkanátu, zahájila svoji činnost v lednu výstavou Matějková/Sedláček/Ševčík. Trojice hodnotitelů fakultní fotografické soutěže „Tvýma očima“ tak zde poprvé představuje i vlastní tvorbu. Galerie chce dále svoje prostory nabízet pro výstavy na témata z oblasti výtvarného umění, umělecké fotografie, užitého umění a architektury, a to ve vazbě na zaměření fakulty.

Ačkoli je galerie přímo v prostorách fakulty, výstavy v ní by neměly být ryze oborové. „Chceme otevřít dveře umělcům a nabídnout jim netypický prostor, kde mohou svoje díla prezentovat,“ vysvětluje Miloš Sedláček, pedagog z Fakulty stavební ČVUT a jeden z iniciátorů vzniku galerie. „Studentům tak nabídneme možnost setkat se s uměním přímo na fakultě. Zároveň se tu se zajímavými projekty budou moci prezentovat i oni sami.“

Prostor pro galerii před zasedacími místnostmi děkanátu byl zvolen jako místo, kde se setkávají odborníci i návštěvníci, probíhají zde odborné konference, zasedání vědecké rady, akademického senátu i další významné akce.

Více informací naleznete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.