EISA AWARD - nejvyšší úroveň kvality

Publikováno: 15. prosince 2015 | autor Redakce
EISA,1982.jpg

EISA je jedinečnou organizací padesátí odborných časopisu z oblastí hi-fi, domácí kino, automobilové a mobilní elektroniky, foto a video, vydávaných ve dvaceti evropských státech.

Každým rokem uděluje odborná komise EISA těm nejlepším elektronickým produktům ve vybraných kategoriích ocenění EISA AWARD. Takže když uvidíte logo EISA AWARD, máte jistotu, že se jedná o elektronický výrobek mimořádné kvality.

Organizace EISA vznikla už v roce 1982, kdy se sešli šéfredaktoři pěti evropských fotografických časopisů a společně vybrali "Fotoaparát roku" poprvé. Neměli tušení, co se z tohoto setkání EISA - European Imaging and Sound Association vyvine. Dalším historickým mezníkem existence EISA se stal rok 1989, kdy se připojilo dalších deset fotografických časopisů.

Později se EISA rozšířila o další dvě skupiny - panely. Panel video a audio. Přirozený i technický vývoj šel dále kupředu a z panelu audio se stal panel HT panelu audio. Teprve o několik let později, v roce 2002, se přidalo dalších několik specializovaných časopisů z oblasti mobilní elektroniky, zaniklo sdružení ECAP a v EISA vznikl další panel s názvem In-Car Electronics.

V roce 2007 se stávající konvergenční panel přejmenoval na Mobile Devices Panel čímž EISA reagovala na stále větší a větší množství výrobků, které současně patří do několika oblastí jako například audio, video a mobil.

A nedávno, v roce 2013, udělala EISA další důležité změny ve vnitřní organizaci tak, aby její systém mohl lépe odrážet změny, které nastaly na trhu v posledních letech a tak na základě velké diskuze členů se z dřívějších panelů staly různé expertní skupiny, které využívají vzájemně potenciálu a znalostí jednotlivých expertů v různých oblastech. Výsledkem jsou tak ještě silnější a hodnotnější EISA Awards, a snadnější realizace kombinovaných ocenění, která sdružují názory z různých expertních skupin. EISA tak velmi posílila svou prestiž a pozici na světovém trhu a může tak očekávat další výzvy v příštích letech.

A současná EISA? Sdružuje 50 z 22ti různých evropských zemí, což dohromady vytváří nejprestižnější světové sdružení multimediálních časopisů.

Každým rokem rokem koncem června se šéfredaktoři všech členských časopisů EISA setkávají a rozhodují o tom, který z výrobků recenzovaných a testovaných v jejich jednotlivých publikacích v průběhu uplynulého roku, si zaslouží prestižní cenu EISA AWARD. Tyto ceny se předávají hned v šesti kategoriích: Fotografie, Audio, Video, Domácí kino, In-Car elektronika a Mobilní zařízení.

Potkáte-li nebo uvidíte v prodejně či internetu u některého z výrobků ono slavné, modrobílé či modro-červeno-bílé logo EISA, vězte, že se jedná o výrobek testovaný opravdu velkým množstvím nezávislých expertů v různých členských zemích asociace EISA.

Více o asociaci najdete zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.