Dobrodružství v Malém Tibetu - Petr Kubík

Publikováno: 15. března 2019 | autor Redakce
fotovideo-03-2019--stranka-052---kopie.jpg

Petr Kubík (31) je režisérem reklam a celovečerních filmů. Jeho zatím největším úspěchem je televizní film Lost Legion, který koupilo i hollywoodské studio Lions Gate,  a celovečerní film Montenegro, promítaný v kinech po celé Evropě. Jako hobby natáčí různé dobrodružné výpravy a motorsport, například na Dakaru nebo šampionátech WRC.  
Text a foto: PETR KUBÍK, www.petrkubik.cz, Instagram: petr_kubik_cz

Jako u každého dobrodružství, které jsem v minulosti natáčel (WRC, Da-kar, Rainforest Challenge a další), začíná ta skutečná práce již dlouho před samotným datem odjezdu. Je totiž potřeba se na cestu řádně připravit.  A když říkám řádně připravit, myslím tím sbalit se tak, aby bylo vše kom-paktní, ale dokázalo poskytnout profesionální výstup. A o tom bude i tento článek, ani ne o cestách samotných, ale o tom, co jsem si bral za techniku na natáčení v Malém Tibetu a jaké jsou z toho výstupy. Také proberu techniku, kterou plánuji používat při dalších příležitostech v roce 2019.

fotovideo-03-2019--stranka-053.jpg

Úvodem je potřeba si říct, jaké jsou mé cíle jako filmaře a jaký výstup bude daný projekt vyžadovat, protože to z velké části ovlivňuje výběr použité techniky. Byl jsem přizván k charitativní adrenalinové výpravě do Malého Tibetu, organizované místní buddhistickou školou. Organizují tyto dob-rodružné výpravy jako cestovní kancelář a účastí na nich tedy přispíváte na dobrou věc. Záměrem bylo natáčet toto dobrodružství a jeho průběh sdílet pomocí on-line videí, kde pak přátelé a známí všech účastníků moh-li sázet na jejich úspěch v nadcházející výzvě. V průběhu dvou týdnů se dobrodruzi museli vypořádat dohromady se třemi výzvami:

...
Celý článek si můžete přečíst v březnovém tištěném (nebo elektronickém) vydání časopisu FotoVideo!

Více z obsahu březnového vydání nadjete zde.

fv03-ivan-mladenov-1000x600px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.