Do přírody s květnovým FotoVideo

Publikováno: 23. dubna 2019 | autor Redakce
fotovideo-05-2019-vizual-v4.jpg

Přestože je toto květnové vydání žánrově silně rozkročeno, mají jeho téměř přeplněné stránky hodně společného. Život – příroda – okamžiky. Malá charakteristika toho, co si přečtete na sto stranách ryze českého a slovenského měsíčníku, který je tu samozřejmě jen a jen pro vás!

fv05-web2.jpg

V novém vydání, které už jistě máte v rukou, najdete úžasné snímky z přírody, o které mnozí z vás jistě fotograficky i lidsky sní. Najdete tu ale i okamžiky, které zachytili profesionálové a také ti, co soutěží ve Fotografovi roku. A toto vše je orámováno životními a profesními zkušenostmi kolegů z redakce i našich externistů, kteří se s vámi dělí o poznatky, které se za léta své práce v oboru naučili. Není to fajn najít i v květnovém čísle časopisu FotoVideo skoro vše, co aktuálně potřebujete?

Za všechny, které v tomto vydání najdete, vybíráme citát z odpovědi autora fotografie na titulní straně, světového fotografa a dokumentaristu George Karbuse:

„Mou inspirací je asi jenom příroda, protože ta je vlastně všechno, co je kolem nás. Výtvory naší civilizace mě moc nezajímají, pokud tedy zrovna nefotím nějaký komerční projekt, kterých dělám opravdu málo, asi to ani není můj styl, ale dokážu si s tím určitě poradit. Když fotím pro svoje portfolio, pro sebe, tak tam nechci mít domy, nechci tam mít auta a lidi, jen pokud tam opravdu zapadají… jestli je to surfař, který se sžil s vlnou a patří k ní, nebo pasáček ovcí, který opravdu do té krajiny patří, tak ho tam zakomponuju, ale rozhodně nepropadám žádným trendům, jak to třeba před lety bylo na Instagramu, kdy všichni fotili postavy v krajině v oranžových nebo žlutých outdoorových bundách. Tak tohle prostě ne! Chci mít jen čistou přírodu jako takovou: zvířata, krajinu bez jakýchkoli moderních vymožeností naší civilizace.“

fotovideo-05-2019-vizual-v3.jpg

Není to krása? Uvnitř květnového vydání ale najdete další mistry fotografického oboru. Co třeba Robert Vano a jeho workshopy nebo Marián Chytka a Jan Jirkovský? Přečtete si ale také o tom, jak se fotí s bleskem na Benátském festivalu, jaký bude FotoŠkoda FEST, něco o focení na Šrí Lance či na Dakaru a další a další. Udělejte si čas a začtěte se! A nezapomínejte soutěžit!

19. ROČNÍK SOUTĚŽE FOTOGRAF ROKU A STÁLE NOVÁ TÉMATA!
Jako každý rok, i tentokrát dospěje naše soutěž ke svému černobílému vrcholu. Není to ale vůbec ještě její závěr, naopak! Čekají vás další, důležitá kola. Ale tento testovací kámen každého fotografa by si mněl opravdu každý vyzkoušet. Osmé téma devatenáctého ročníku naší soutěže Fotograf roku se nazývá „Černobílé snění“ a má uzávěrku 2. června 2019. Takže času ještě relativně dost? Myslíte? Někdy bývá otálení opravdu ošidné, zvláště když se míchá s nerozhodností. Vše potřebné najdete na:  FotografRoku.iFotoVideo.cz/

Co si vyberete z květnového vydání časopisu FotoVideo?

INSPIRACE: MISTR OCEÁNU – GEORGE KARBUS
„Na fotografiích chci mít jen čistou přírodu, říká autor ve velkém rozhovoru.“.

ROZHOVOR: PHOTOGENIA JANA SUCHARDY
A další povídání s významným autorem: „…od ateliérové tvorby přes reklamní editorialy až po architekturu.“

MINIFOLIA: MARIÁN CHYTKA A JAN JIRKOVSKÝ
Další dva profesionálové svého oboru se představují. Tentokrát na téma „Okamžik zlomu.“

FOTOUDÁLOST: OSOBNOST ČESK0 FOTOGRAFIE 2018
Rok 2018 byl v lecčems mimořádný. Samozřejmě i osobnostmi, které svázaly s fotografií svůj život.

PRAXE: MOBILNÍ FOCENÍ S KARLEM POBŘÍSLEM
Zkusíme si dokument a třeba i reportáž? Profesionál vám poradí naprosto skvěle.

TECHNIKA: VELKÝ REDAKČNÍ TEST SYSTÉMOVÉHO BLESKU
Hähnel Modus 600RT Wireless Kit na Benátském festivalu v rukou dalšího profesionálního fotografa.

fv05-vipadu.jpg
Celoroční předplatné časopisu FotoVideo se vyplatí!

Předplaťte si nás v květnu či kdykoliv určitě! Je čas ušetřit a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Dostanete současně výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednávejte hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a zde na: www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve než se objeví ve volném prodeji a ještě k tomu ta cca 60% jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!

fotovideo-05-2019-vizual-v7.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.