Blatenský fotofestival… 19.–20. 9. 2020

Publikováno: 26. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Blatenský fotofestival

Třetí zářijový víkend roku 2020 čeká Blatnou již 15. ročník malého fotofestivalu plného velkých hvězd. Tou největší je rodina Hankeova se svým RODINNÝM BALENÍM. Zastřešujícím tématem pro letošní rok se stalo téma GENERACE.

Co vás čeká? Nabitý dvoudenní program!

• Město plné skupinových i samostatných výstav od více než 30 autorů v galerijních i netradičních prostorách Blatné, a to vždy na aktuální fotofestivalové téma.

• Dvoudenní pouť po výstavách s bryskním moderátorem Honzou Flaškou, autorem úspěšného projektu Fotojatka, a živou hudbou.

• Přednášky s odborníky, osobní setkání s autory.

• Výstavy BF si ale samozřejmě můžete užít i sami, bez programu a průvodce.Blatenský fotofestival

Fotofestival je již zavedeným dvoudenním svátkem fotografie, který se těší oblibě u odborné i laické veřejnosti. Vystavují zde uznávaní fotografové (např. Pavel Baňka, Vladimír Birgus, Jiří Hanke, Libuše Jarcovjáková, Pavel Mára, Jindřich Štreit, Roman Vondrouš ad.), absolventi i studenti fotografických škol (Institut tvůrčí fotografie, Matela studio, Škola kreativní fotografie ad.), ale prostor je dán i dalším fotografům, kteří mohou přihlásit své soubory dle vyhlášeného tématu do tzv. Otevřené scény.

Chcete také vystavovat? Přihlaste se do Otevřené scény!

Máte doma nebo zatím pouze v hlavě soubor fotografií hodící se k letošnímu tématu GENERACE? Přihlaste se do tzv. Otevřené scény. Z přihlášek, zaslaných do 30. června 2020 na emailovou adresu otevrena.scena@seznam.cz, vybereme 25 nejlepších fotosouborů, které můžete o foto festivalovém víkendu představit veřejnosti. Přihlášky ke stažení najdete na www.fotofestival.cz a aktuální info na www.facebook.com/blatenskyfotofestival/

Blatenský fotofestival poprvé uspořádal v roce 2006 místní fotoklub KAMFO, který si akci nadělil ke svým 50. narozeninám. KAMFO v čele s fotografkou Kamilou Berndorffovou realizovalo s minimem prostředků a s nadšením mnoho dalších ročníků. Dnes BF pořádá s pomocí fotoklubu KAMFO Centrum kultury a vzdělávání Blatná.

 

Podívejte se, co si můžete přečíst v tištěném (nebo také elektronickém) dubnovém vydání FotoVideo, které je k dostání od 26. 3. 2020.Pohodové dubnové FOTOVIDEO pro vás…

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.