Angelika Tomečková / Tichá síla

Publikováno: 12. července 2017 | autor Redakce
Angelika Tomečková / Angel&Duck

Obdivujete fotografie módy, životního stylu, glamour fotografie nebo poutavé portréty? Pokud jste čtyřikrát odpověděli ano, nejste v tom sami. Mladá fotografka Angelika Tomečková propadla těmto fotografickým žánrům a věnuje se jim naplno. Vy máte právě jedinečnou možnost nahlédnout do její „fotografické kuchyně“.

Fotografovat začala když jí bylo pouhých 10 let a zapůjčila si od kamarádky fotoaparát.  Tehdy měla poprvé možnost vytvořit své vlastní snímky, jednalo se převážně o makrofotografii a portréty. Přestože ji v tvorbě nikdo nepodporoval, nepřestala ji tato činnost zajímat a snažila se stále zlepšovat, aby dosahovala dokonalejších výsledků. Fotografování ji nadchlo natolik, že si zakoupila svůj první fotoaparát Nikon D3100, který dodnes úspěšně používá. Začala s prvnímy pokusy o módní fotografie a vášeň byla na světě.

"Kamarádky mě tehdy poprosily, jestli jim nenafotím módní  fotografie. Tak jsem se přes portrétní fotografii dostala k mému oblíbenému stylu. Je to velmi kreativní žánr, který nemá žádné hranice. A to mě právě baví. Také je zajímavé poznávat nové lidi, spolupracovat s nimi a zároveň všemu velet."

Nyní je Angelika velmi úspěšnou studentkou Střední umělecké školy v Ostravě, kde navštěvuje obor Užitá fotografie a média. Její závěrečný ročníkový fotografický soubor na téma móda byl ohodnocen výborně, na svém kontě má tato ambiciózní fotografka také několik úspěchů ve fotografických soutěžích. Působí velmi tiše, vyrovnaně a odhodlaně. Tato „tichá síla“ však dokáže vyburcovat svou obrazotvornost a fantazii ostatních na maximum. O své práci s modelkami prozradila:

"Vhodné modelky si vybírám podle vzhledu a výrazových schopností. V módě je vizáž velmi podstatná, protože může hodně podpořit váš záměr. Vždy, než začnu s konkrétním člověkem fotit naplánovaný projekt, domluvíme se na fototestu, abych zjistila, jestli má smysl dále spolupracovat. Samozřejmě fotím také začátečníky, ale s menší oblibou."
Jejím snem je fotografovat pro modní návrháře nebo módní společnosti, ale lákala by ji také práce pro lifestylové časopisy. Své projekty realizuje v ateliéru i exteriéru, ale když si může vybrat, upřednostní práci venku, protože příroda i městská krajina je často inspirativní. Na otázku, týkající se oblíbeného fotografického vzoru odpověděla:

"Nemám oblíbeného fotografa, ale snažím se sledovat celou módní fotografickou scénu, abych byla stále v obraze a případně získala novou inspiraci."

Fotografie Angeliky Tomečkové si můžete prohlédnout také na facebookových stránkách pod názvem ANGEL&DUCK.

Za 1 den
vyjde nové číslo FotoVideo.
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.