2. ročník výstavy Salon české fotografie opět v Topičově salonu!

Publikováno: 6. prosince 2019 | autor Redakce
salon-ceske-fotografie-2019-plakat---kopie.jpg

První tři prosincové týdny budou patřit druhému ročníku nezávislé výstavy Salon české fotografie, která se představí veřejnosti v prostorách Topičova salonu.

Událost je koncipována jako dialog fotografů na společné téma „lidé a život“.

salon-ceske-fotografie-2019-plakat---kopie.jpg

Mezi vystavujícími nemůže chybět král české street fotografie František Dostál, který poprvé veřejnosti představí cyklus „Mé rodné Vršovice“ společně s kolekcí „Jak jsem potkal Evy“.

Nesmírně působivé jsou rané fotografie z domovské metropole Ladislava Sitenského, který je veřejnosti známý především díky snímků letců RAF, avšak i zde autor nachází silná témata, která dokáže vykouzlit z běžného života Pražanů.

Jiný úhel pohledu přináší fotografka Petra Skoupilová, která se prezentuje výběrem snímků československé módy, které byly pořízeny pro potřeby návrhářů a publikovány v předních módních časopisech.

Alena Vykulilová překvapí intimním pohledem na radosti a strasti dětí z nemocničního prostředí. Současný pohled na vybrané téma nabízejí street fotografové Jan Jirkovský, který dokumentuje aktuální pražský život a Anna Bella Betts, představující cyklus fotografií z osmiletého pobytu v Asii.

 

Kurátor výstavy: Tomáš Paulus

Vernisáž výstavy se koná v úterý 2. prosince 2019 od 18 hodin a výstava dále potrvá do pátku 20. prosince vždy od 10 do 17 hodin (kromě 14. a 15. prosince, kdy bude salon uzavřen).

Další informace o výstavě: www.salonceskefotografie.cz

Vstup volný


jan-jirkovsky--1.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.