Rozhovor | Kateřina Janišová – Kniha se bude jmenovat WOMEN

Publikováno: 2. října 2019 | autor Redakce
fv10-k-janisova-dvoustrana-v1-1000px.jpg

Nedávno jsi se mnou dělala pro FotoVideo rozhovor a pak tě nějak spontánně napadlo (což mi připadá jako jeden z tvejch charakteristickejch rysů), jestli si role neprohodit, že bych se tě pro změnu zase trochu vyptal na stránkách časopisu já. Naprosto a odevzdaně se věnuju fotce. A tady vidím zásadní průsečík, kde se my dva potkáváme. Mám na tebe i pro čtenáře připravených deset otázek, které nám o tobě a tvé práci mnohé prozradí. Seznamte se: Kateřina Janišová, fotografka povoláním, naprosto nepřehlédnutelné i nezapomenutelné ženské stvoření, obdařené výrazným smíchem a zářící rozevlátou zrzavou hřívou.

Otázky kladl: Kevin V. Ton, www.kevin-v-ton.com, foto a odpovědi: Kateřina Janišová, www.janisova.com. Facebook: Kateřina Janišová photography, Instagram: katerina.janisova

Otázka číslo jedna: Stali jsme se přáteli před pár lety, ponejprv přes dnes tak módně zatracované a zároveň přeceňované sociální sítě. Nedávno ti nadělil FB stopku (opět) za sdílení obálky časopisu se slečnou oděnou tak, jak ji Pánbůh stvořil. Máš nějaký jiný svůj prostor na internetu, kde můžeš svobodně prezentovat svoji práci a kam bys ráda pozvala svoje fanoušky?

katerina-janisova--.jpg

Ano, to máš pravdu. Ban jsem dostala od FB už poněkolikáté a vím, že nejsem jediná, komu se tohle děje. Pro fotografa je to velmi nepříjemná věc, která se děje čím dál tím častěji, jelikož nemůže na sociálních sítích prezentovat plnohodnotně svou tvorbu. Instagram už také není, co býval, a vše se musí prezentovat s cenzurou, která nehezky kazí originální fotografie. Ano, mám svůj nový a krásný web, který mi vytvořil můj moc šikovný kamarád Pavel Dufek, a já jsem za něj moc šťastná, jelikož má velmi pozitivní ohlasy a konečně mám opravdu web, na který jsem pyšná − www.janisova.com.

Otázka číslo dvě: Každý, kdo se...

...

Celý článek si můžete přečíst v říjnovém vydání FotoVideo!

Více z obsahu nového vydání najdete zde.

fotovideo-10-2019-vizual-v2-.jpg

fotovideo-10-2019-vizual-v3-.jpg

fv10-2019-web3-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.