Rozhoduje téma, emoce a obsah!

Publikováno: 28. ledna 2016 | autor Redakce
Lenka Klicperová

Čtyři velká jména ve světě fotografie. Čtyři rozhovory. Čtyři názory na fotografování mobilem a čtyři odpovědi na otázku: Co je nejdůležitější na fotografii.

Petr Horký položil stejné otázky čtyřem fotografům a velmi nás překvapilo, v čem se shodovali a v čem naopak rozcházeli. Co myslíte, jak se na fotografování mobilem dívá šéfredaktorka globální edice National Geographic a jak legendární Antonín Kratochvíl?

Saddie Quarrierová - Senior Photo Editor tištěné edice National Geographic. Sedí v New Yorku a má pod sebou celosvětovou podobu legendárního magazínu.

Antonín Kratochvíl - nesmírně charismatický muž, který "prožil a vyfotil všechno", a přitom neztratil chuť dívat se kolem sebe - na světlo, kompozici i na ženské. Třikrát oceněný ve World Press Photo, držitel nominace na Oscara za dokument.

Lenka Klicperová - čím dál slavnější "holka z války", šéfredaktorka magazínu Lidé a Země, která jezdí neohroženě (až sebevražedně) do nejhorších světových konfliktů, kde mnohdy i přímo na frontě fotí hlavně ženy a zaměřuje se na ženské otázky.

Václav Šilha - bývalý rocker, kliďas, chlap s nadhledem a klidem válečného snipera. Umí vyčkat a dopředu odhadnout situace v přírodě; díky této intuici dokázal například jako první na světě zaznamenat útok hrocha na krokodýla.

Rozhovory s těmito velkými osobnostmi najdete v únorovém FotoVideo.

FotoVideo 2/2016

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.