Praktická příručka pro majitele dronů DJI

Publikováno: 14. března 2024 | autor Redakce
-dsc5847-copy.jpg

Autoři věrní výše uvedené značce si dali velkou práci a shromáždili (v současnosti již ve čtvrtém, doplněném vydání) až neuvěřitelné množství informací o těchto létajících zařízeních od jejich vzniku až po to nejdůležitější, tedy rady a návody pro jejich používání, které platí nejen pro uvedenou značku.

Přestože to má v podtitulu, nejedná se o příručku, ale opravdu o dokonalou vázanou knihu se vším, co ke knize patří. V poutavém úvodu, který vás hned v počátku nezatíží technickými informacemi, se začtete do textu, jenž je příjemně čtivý a odvíjí se logicky a tak, jak čtenář a nadšený uživatel či zájemce o létání s dronem potřebuje.

dsc02605.jpg

Nás zajímaly veškeré řádky věnované fotografování a natáčení s drony včetně potřebného příslušenství a rad a ty samozřejmě v knize dominují. Už v úvodu se pod jednou z prvních fotografií dočtete, že „prvním z dronů v dnešním slova smyslu byl Mikropter s kamerou Sony“.

Všichni „vnímáme, že se pomocí dronů dají pořizovat nádherné fotografie a videozáběry, tušíme ale, že uplatnění může být mnohem širší, například v průmyslu či v zemědělství, ale drony mohou také pomáhat policii, hasičům a dávno již našly uplatnění ve vojenství“. O tom tedy také kniha je, jak se píše v úvodu.

dsc02601(1).jpg

Co nás nejvíce zaujalo?

Přehledný systém celé publikace doslova „narvaný“ informacemi, zajímavou barevnou dokumentací, v níž nechybí ani přehledné tabulky a printscreeny při prezentaci softwarového ovládání a zpracování. Prokládané příkladové fotografie jsou nejen doprovodního a názorně ilustrativního charakteru, ale jsou bohatě zastoupeny screeny obrazovek se všemi aktuálními ikonami připomínající některé naše testy či praktické články.

DRONY

  • Autoři: Jaroslav Kocourek a Jaroslav Řešátko
  • Čtvrté přepracované a doplněné vydání
  • Počet stran: 250
  • Vydal Telink.
  • ISBN 978-80-11-00186-5
  • www.djitelink.cz

Čtenář tak může při svých dronových začátcích (a nejen při nich) ověřovat své znalosti a um z knihy, kterou má vždy po ruce a nevyrušovat a nezdržovat se neustálým a někdy i složitým vyhledáváním na internetu. Je zajímavé, že jsme právě zde nalezli jeden z příkladů, kdy je dobrá kniha opravdu mnohem rychlejší a praktičtější než internet. A to nejen proto, že je lehká, přehledná a plná informací, ale navíc nepotřebuje baterii a dobíjení a vejde se do kapsy batohu.

-dsc5851-copy.jpg

Hlavně smekáme velký klobouk dolů před autory, jak od strany 207 zvládli náročnou a stále se měnící kapitolu Legislativa, opět včetně barevných nákresů, popsaných map, screenů a fotografií. Každému majiteli této publikace lze k jejímu vlastnictví jen blahopřát.

-dsc5850-copy.jpg

Chcete ji?

Předplaťte si časopis FotoVideo na celý rok a získáte knihu Drony zdarma a tím se na více než 200 stránkách dozvíte, jak fungují, jak létat bezpečně a zároveň ze svého dronu dostat maximum, co přináší nová legislativa nebo co je důležité pro profesionální piloty.

Předplatné s tímto dárkem najdete na www.send.cz nebo na www.magaziny.cz pod názvem časopisu FotoVideo.


Celý článek najdete v březnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv03-24-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.