Podívejte se s námi na fotografie 50 semifinalistů Fotosoutěže NIKON KALENDÁŘ 2019

Publikováno: 25. října 2018 | autor Redakce
1132.jpg

Společnost NIKON CEE GmbH pořádala letos jubilejní 10. ročník oblíbené fotografické soutěže s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt je určen všem milovníkům fotografování s technikou NIKON, kteří rádi soutěží a touží po představení svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Do soutěže se letos zapojilo celkem 588 příznivců fotoaparátů značky NIKON. V galerii na webových stránkách www.nikon-kalendar.cz soutěžilo celkem 1406 fotografií, které podle názorů samotných autorů nejlépe vyjadřovaly motto letošní soutěže vypůjčené od Karla Čapka: „Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky“. Nejmladším účastníkům bylo 14 let a nejstarším 88 let. Nejčastěji využívaným modelem fotoaparátu, kterým vznikaly soutěžnífotografie je vynikající FX zrcadlovka NIKON D750.

Své fotografie mohli zájemci z řad profesionálů i amatérů posílat do soutěže od 1. srpna do 15. října 2018 do23:59 h. Po ukončení soutěže se ve čtvrtek 18. října v NIKON PHOTO GALLERY pod pražským Petřínem setkala odborná porota v čele s panem Stanislavem Pokorným, kurátorem NIKON PHOTOGALLERY, aby společně vybrali 50 semifinalistů, 12 fotografií pro Nikon kalendář 2019 a absolutního vítěze soutěže. Padesátka semifinálových fotografií bude zpřístupněna veřejnosti na výstavě v prostorách NIKON PHOTOGALLERY po dobu jednoho měsíce.

Na 50 semifinálových fotografií se můžete podívat přímo zde v galerii článku nebo v online galerii na webu www.nikon-kalendar.cz.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.