Panasonic má nového ambasadora!

Publikováno: 4. září 2018 | autor Redakce
petr-slavik.jpg

Biatlonový fotograf Petr Slavík se stal novým ambasadorem fotoaparátů Panasonic Lumix G.

Profesionální fotograf a oficiální fotograf českého biatlonu Petr Slavík je novým ambasadorem fotoaparátů Panasonic Lumix G pro Českou a Slovenskou republiku. Coby dlouholetý podporovatel fotoaparátů řady Lumix G využívá pro svou práci v současné chvíli to nejlepší, co tento systém nabízí – profesionální Lumix GH5, Lumix G9 a reportážní Lumix GX9.

Petr Slavík je v Česku znám a spojen se sportovní fotografií a to zejména s biatlonem. Je oficiálním fotografem Českého biatlonového svazu a biatlonové reprezentace, se kterou absolvuje největší sportovní události již pátou sezónu. Jeho osobním projektem je pak web Trail-busters.cz, který inspiruje milovníky horské cyklistiky. Kromě aktivního sportování se Petr Slavík věnuje i komerčním foto a video zakázkám.

Při veškerých svých fotografických aktivitách používá Petr Slavík pouze systém Panasonic Lumix G, kterého je fanouškem už po mnoho let. „S fotoaparáty řady Panasonic Lumix G jsem začal fotit v roce 2009 a zanedlouho jsem zjistil, že jsou pro mě ideální volbou. Kromě nízké hmotnosti poskytující maximální mobilitu oceňuji zejména skvělý výkon při fotografii i videu. Ten je pro profesionální práci samozřejmě klíčový. Profesionální focení sportu je velmi akční záležitostí, při které i fotograf musí prokazovat jistý fyzický výkon. Do takových podmínek je systém Panasonic Lumix G zcela ideální, což se mi při mé práci potvrzuje každým dnem,“ říká Petr Slavík.

Petr Slavík se bude vedle své profesionální kariéry podílet i na komunikačních a marketingových aktivitách společnosti Panasonic. „Jsme rádi, že se můžeme spojit právě s Petrem, který je Lumixům řady G věrný už po mnoho let a svými fotografiemi a videi dokazuje, že naše fotoaparáty podávají profesionální výkony, jsou odolné a přitom jsou díky své hmotnosti a kompaktnosti vysoce mobilní. Proto si je pořizují akční fotografové, jichž je Petr skvělým příkladem. Těšíme se, že s Petrovou pomocí budeme moci ještě lépe komunikovat a evangelizovat naše fotoaparáty a ukazovat jejich nesporné klady,“ říká Michal Novák, produktový manažer fotoaparátů Lumix společnosti Panasonic v České republice.

Petr Slavík začínal svou fotografickou i filmovou kariéru s Lumixy GF1 a GH2 Postupně své fotografické schopnosti vyvíjel a zvyšoval tak i své nároky na techniku, která se však vyvíjela ještě rychleji. Proto Petr Slavík celý systém Lumix G nikdy ani na chvíli neopustil. Fotoaparáty Panasonic Lumix G letos slaví 10. výročí své existence a zároveň se těší vlastnostem, které každý profesionál pro svou práci potřebuje – vysokému výkonu jak při fotografii, tak při pořizování videozáznamů ve vysokém rozlišení, velké odolnosti a vysoké mobilitě. Té fotoaparáty Lumix G dosahují výrazně menší hmotností celého systému (včetně objektivů), než nabízí ostatní systémy.

Výbava

Petr Slavík v současné době pro fotografii využívá fotoaparáty:

  • Lumix G9 pro fotografie
  • Lumix GH5 pro natáčení akčních videozáznamů ve vysokém rozlišení
  • Lumix GX9 pro fotografování a natáčení za extrémních podmínek, kde každý gram fotografické výbavy hraje svou roli – zejména při náročných výpravách na horských kolech

Petr Slavík v současné době využívá objektivy:

  • Světelný a širokoúhlý H-X012E
  • Zoom s širokým rozsahem LEICA H-ES50200E
  • Špičkový videoobjektiv H-E08018E
  • Vysoce světelný zoom H-HSA35100E
  • Setový objektiv LEICA H-ES12060
  • Reportážní pancake H020

Více informací naleznete přímo zde!

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.