Opravdu velké prosincové FotoVideo

Publikováno: 25. listopadu 2020 | autor Redakce
Opravdu velké prosincové FotoVideo

Jak už se zmiňuje šéfredaktor hned v úvodu tohoto rozšířeného prosincového vydání: „Nevešli jsme se opět se vším, co jsme vám chtěli nabídnout“. Život si v této době žádá vzájemnou komunikaci a média jsou jejími nositeli. Na trhu fotografických časopisů je FotoVideo jediným typicky českým měsíčníkem už dobrých pětadvacet let, a tak chce logicky té obrazové komunikace nabídnout co nejvíce. I proto je toto vydání opět silnější…

„Ku..a fix Vladimírku!“

Poměrně neslušný citát vložený do úst filmovému Egonu Bondymu tak trochu napovídá třetí plán naší prosincové titulky. Fotografie je dokonalá v tom, že těch plánů má tolik, že jí lze stejně jako obraz vysvětlovat a komentovat mnoha způsoby. A tak si třeba i díky té naší titulní, jejíž protagonistou je Arnošt Goldflam a autorem David Turecký, vzpomeneme nejen na slavný Menzelův film, na Bohumila Hrabala a třeba, a hlavně na Vladimíra Boudníka, jehož smutné výročí si právě v prosinci (5. 12.) připomínáme. Za příběhy lidí, které David portrétoval si toho můžeme představovat hodně. Jedno však je jisté! Dokonalému portrétu dokážeme pak věnovat i hodiny a stále se k němu vracet a nacházet nové a nové myšlenky. Takže jsme rádi, že se v rozhovoru a třeba i v rozhovorech dalších dozvíte, jak taková opravdu dobrá fotografie vzniká!

„Photography is pretty simple. You just react to what you see"

Určitě víte, jak to Elliott Erwitt myslel. Legendou fotografie se stal i proto, že umí nazývat a zobrazit věci přesně a jednoduše, a navíc pravými jmény. V tomto vydání ho nenajdete, ale my věříme, že si popovídáme hodně brzy.

Prosincové FotoVideo nabízí…

„Světlo je alfa a omega všeho“, říká v jednom z dalších rozhovorů Silvie Lintimerová. „Mám ráda zajímavé typy lidí“, neoponuje Karolína Ryvolová. „Nechci být nikým a ničím omezován“, tvrdí Manfred Baumann, A další a další. Navíc pro vás máme i tentokrát spoustu praktických článků a technických informací a výsledků Fotografa roku. Je toho opravdu na celý měsíc!

Vyberte si z rozšířeného prosincového vydání časopisu FotoVideo třeba následující:

INTERVIEW: DAVID TURECKÝ A JEHO OSOBNOSTI

„V rámci samotné realizace je vše o improvizaci…“

david-turecky-a-jeho-osobnosti.jpg

ROZHOVOR: KAROLÍNA RYVOLOVÁ

Fotografka spojující spojuje ženskou krásu s přírodou.

karolina-ryvolova-1.jpg

RECENZE: MANFRED BAUMANN CALENDAR 2021

Na obálce je tentokrát playmate Delfina Aziri.

manfred-baumann-calendar-2021.jpg

PRAXE WILDLIFE: MARCIN DOBAS

„Miluji nezapomenutelná setkání s divokými zvířaty.“

marcin-dobas.jpg

TECHNIKA: OBJEKTIVY JSOU V TOMTO VYDÁNÍ ZASTOUPENY HOJNĚ

Objektiv Laowa 15 mm f/4,5 Zero-D Shift je v současnosti nejširším shiftovým objektivem pro fullframové fotoaparáty.

objektivy-jsou-v-tomto-vydani-zastoupeny-hojne.jpg

TECHNIKA: JAKUB CEJPEK PŘEDSTAVUJE

Ještě lepší širokáč FUJINON XF10-24mmF4 R OIS.

jakub-cejpek-predstavuje.jpg

TECHNIKA: NÁŠ VELKÝ TEST TISKÁRNY

Nová Canon imagePROGRAF PRO-300 posunula laťku ještě výše.

nas-velky-test-tiskarny.jpg

FOTOGRAF ROKU: DALŠÍ ROČNÍK JE ZA NÁMI

Dvanácté téma dvacátého ročníku bylo nádherně lidské! Jak jste dopadli vy a jak vaši fotografičtí přátelé? Celkové pořadí najdete jen v tištěném vydání FotoVideo.

dalsi-rocnik-je-za-nami.jpg

… a další a další!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A máme pro vás další a další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Je čas si udělat radost (a také vašim blízkým?) pod stromeček! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás na zimní měsíce a vyzkoušejte si, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách (a to celý příští rok!), a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetřete s námi!

Opravdu velké prosincové FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.