OPPO má brýle pro asistovanou realitu Air Glass 3

Publikováno: 18. března 2024 | autor Redakce
airglass-1-1.jpg

Společnost OPPO představila prototyp nové generace brýlí pro asistovanou realitu OPPO Air Glass 3, které mohou prostřednictvím smartphonu přistupovat k modelu AndesGPT společnosti OPPO a díky tomu poskytnou nový zážitek s umělou inteligencí (AI).

Na základě dlouholetých technických zkušeností v oblasti AI bylo založeno OPPO AI Center, které zkoumá širší škálu produktů a na uživatele zaměřené funkce AI. Nové zážitky s umělou inteligencí díky nejlehčím binokulárním brýlím pro asistovanou realitu na světě

Díky schopnosti porozumět různým typům dat, včetně textu, obrázků, videa a zvuku, je multimodální technologie AI schopna zpracovávat a interpretovat složitější uživatelské scénáře. To představuje nový potenciál v interakcích s uživateli, včetně hlasových a vizuálních. Zařízení pro rozšířenou realitu (extended reality – XR) sice představují nové možnosti implementace těchto funkcí, ale pokud mají skutečně převzít roli osobního chytrého asistenta pro každodenní použití, musejí mít jak pokročilé funkce, tak i lehkou konstrukci. S touto vizí proto společnost OPPO představila zcela nový prototyp Air Glass 3, aby prozkoumala možnosti AI založené na spolupráci mezi zařízeními pro XR a smartphony.

airglass-1-1.jpg

Brýle OPPO Air Glass 3 váží pouhých 50 gramů, jsou vybaveny vlnovodem z pryskyřice s indexem lomu 1,70, vyvinutým společností OPPO, a mají více než 50% rovnoměrnost jasu displeje se špičkovým jasem přes 1 000 nitů. Tyto vlastnosti zajišťují, že brýle OPPO Air Glass 3 poskytují zážitek z nošení, který se blíží běžným brýlím, a zároveň mají nejlepší plnobarevný displej svého druhu. Díky přístupu k modelu OPPO AndesGPT, který poskytuje aplikace Air Glass APP ve smartphonu, stačí uživatelům lehce stisknout spánkovou část Air Glass 3, aby aktivovali hlasového asistenta s AI a mohli provádět řadu úkolů.

OPPO Air Glass 3 podporují dotykovou interakci, kterou lze snadno ovládat funkce jako přehrávání hudby, hlasové hovory, zobrazování informací, prohlížení obrázků a mnoho dalších. Brýle jsou také vybaveny technologií reverzního zvukového pole, mají otevřenou akustickou konstrukci se čtyřmi mikrofony a další inovace, které zlepšují izolaci hluku a zajišťují vysokou kvalitu zvuku i lepší ochranu soukromí.

Vývoj funkcí umělé inteligence v novém OPPO AI Center

Umělá inteligence je pro OPPO již dlouho hlavní oblastí investic a vývoje. Společnost proto představila svůj první samostatně vytrénovaný model generativní AI AndesGPT, který nabízí vylepšování dialogů, personalizaci i spolupráci mezi zařízeními s připojením do cloudu. Ke konci roku 2023 podalo OPPO více než 3 160 globálních patentů týkajících se AI.

Společnost OPPO založila 20. února OPPO AI Center, nové centrum, jehož cílem je lépe soustředit zdroje na výzkum a vývoj v oblasti AI a podporovat špičkový, na uživatele zaměřený výzkum technologií a aplikací, které mají přinést výhody AI všem zájemcům.

Následně OPPO oznámilo, že během roku 2024 budou produkty uváděné na evropský trh vybaveny pokročilými funkcemi generativní AI, včetně inovativní funkce OPPO AI Eraser a řady dalších. Tyto kroky demonstrují odhodlání společnosti OPPO být průkopníkem v oblasti AI a zvyšovat dostupnost této technologie uživatelům po celém světě.

„Smartphony nové generace, vybavené funkcemi AI, budou po tlačítkových mobilních telefonech a smartphonech představovat třetí významnou transformační etapu v odvětví mobilních telefonů. V éře smartphonů s AI dojde v odvětví mobilních telefonů i v uživatelské zkušenosti k revolučním změnám,“ řekl Pete Lau, říká produktový ředitel společnosti OPPO. „A OPPO se chce stát přispěvatelem a propagátorem smartphonů s AI.“

Budování ekosystému AI prostřednictvím společných inovací

Vyspělý ekosystém AI vyžaduje otevřenou spolupráci v rámci celého odvětví. V rámci svého závazku podporovat vytváření takového ekosystému se OPPO v oblasti AI snaží rozšířit své vlastní inovace a zahrnuje rozmanité portfolio spolupráce s řadou globálních partnerů.

Na letošním veletrhu MWC se společnost OPPO připojila ke startupu AlpsenTek, který se zabývá senzory pohybu, a společnosti Qualcomm, aby představila společné úsilí této trojice o průkopnické využití technologie Hybrid Vision Sensing s novým algoritmem AI Motion. Technologie AI Motion, vyvinutá pod vedením OPPO, dokáže provádět rozostření a interpolaci obrazu s vysokou snímkovou frekvencí pro použití ve vysokorychlostních kamerách na základě kombinace tradičních obrazových dat RBG a dat o pohybu EVS (Event Vision Sensing).

Chytré telefony s technologií AI Motion nabízejí pokročilé možnosti řešení rozmazání obrazu a snímků a umožňují pořizovat skutečně zpomalená videa s rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 4K. Využití dat EVS pro přesné zarovnání pohybujících se objektů mezi snímky zvyšuje dynamický rozsah i rozlišení. Tato technologická integrace otevírá zajímavé možnosti v oblasti snímání obrazu a videa a zvyšuje potenciál pro tvorbu kreativního obsahu.

V rámci svého poslání „Technologie pro lidstvo, laskavost pro svět“ bude společnost OPPO i nadále investovat do vývoje a využití AI a úzce spolupracovat s partnery po celém světě, aby představila další špičkové produkty a služby, které uživatelům přinesou lepší mobilní zážitky a zároveň vytvoří otevřenější a pokročilejší globální technologický ekosystém.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.