Oleg Homola vystavuje „Homoloviny“

Publikováno: 27. září 2018 | autor Redakce
img-5283.jpg

Před pár dny byla v pražských Nových Butovicích zahájena překrásná, fotografická výstava našeho dlouholetého spolupracovníka Olega Homoly. Běžte se na ní určitě podívat. Olegovy fotky jsou stále živé a moc půvabné. Oleg se svými fotografickými poklady navíc nikdy moc nechlubil, což je škoda, i když toho nafotil mnohem a mnohem více a určitě lépe než naši mnozí, v současnosti „renomovaní“ fotografové.  Díky Olegu!

Rudolf Stáhlich

Homoloviny tří Homolů

Oficiálně se výstava jmenuje „Homoloviny – Oleg Homola a synové“.

V popisu výstavy se například píše:

„Oleg Homola na sklonku osmdesátých let patřil ke špičce české “press photography”. V zahraniční byl nejvyhledávanějším českým fotožurnalistou.

Oleg Homola slaví životní jubileum a tato výstava je pro něj dárek od týmu výstavní galerie. Olegu, všechno nejlepší!

Oleg Homola sestavil skvělou výstavu, která prezentuje průřez jeho tvorbou jako press fotografa, fotografa osobností, žurnalisty, spisovatele a muzikanta. Dobové fotografie popsat autentickými texty a vtipnými příběhy, které celé výstavě dávají osobitý náboj.

Výstavu doplňují práce jeho synů – Honzy a Matěje, kteří geny Homolů nezapřou. Honza vystavuje dva obrazy, ve kterých kombinuje různé techniky a Matěj, který je původně vystudovaný fotograf, několik fotografií z cest. Podtrženo a sečteno výstava je velmi povedená. Tak neváhejte a přijďte se podívat.

*Výstava trvá jen do neděle 7. 10. 2018 ve velké výstavní síni, Seydlerova 2835/4, Praha 5 (Nové Butovice) – kousíček od stejnojmenné stanice metra.

Foto: František Kocmich a CPC

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.