Nikon Photo Gallery/ Lucie Vysloužilová - Jsem unikát

Publikováno: 2. března 2018 | autor Redakce
07-npg-lucievyslouzilova.jpg

Nikon Photo Gallery uvádí výstavu fotografií

Lucie Vysloužilové /JSEM UNIKÁT

KDY A KDE:

8. března - 15. dubna 2018

Nikon Photo Gallery/ Újezd 19, Praha 1 - Malá Strana

 

O Lucii:

Lucie Vysloužilová (1985) je fotografkou z vášně. Vystudovala Mediální a komunikační studia na Karlově univerzitě, její cesta k profesionální kariéře tedy nevedla přes fotografickou školu, ale přes volání k něčemu, co bude prací a koníčkem zároveň. V roce 2011 odjela do Kalifornie na kurz instruktorky bikram jogy a právě tuhle cestu považuje za zásadní milník ve svém dalším směřování k fotografii. Během 7 let se postupně profilovala z rodinných a lifestyle portrétů k fashion a komerční fotografii, která teď tvoří převážnou část její tvorby. Za nejkrásnější projekty označuje ty, které mají přesah za fotku samotnou, posledním takovým bylo focení kalendáře pro České dráhy u příležitosti 100. výročí vzniku Československa. Soubor 12 fotografií z železničního prostředí reprodukuje nejdůležitější události minulého století a každá fotografie funguje jako samostatný příběh.

Při focení jsou pro mě zásadní dvě věci. První je práce s člověkem. Přijde mi extrémně důležité se na fotografovanou osobu „nacítit”, vytáhnout její osobnost a zachytit ji v nejkrásnější poloze. Druhou, neméně důležitou záležitostí, je dostat do fotky emoci, dynamiku, příběh, říká o svém přístupu k tvorbě Lucie.

Její portréty se vyznačují přirozeností a nenuceným uměleckým dojmem a velmi charakteristickým prvkem je zachycení pohybu. Ten začala do fotky vkládat nejprve přes jogínky, k nimž měla nejblíž a věděla, jak má tělo správně v poloze vypadat a později k nim přibyly dynamičtější baletky a tanečnice. Ve spojení s milovaným New Yorkem, kam odjíždí alespoň jednou do roka za inspirací, nafotila v létě 2016 materiály pro svou první výstavu New York vibes (2016). Ta zobrazovala tanečnice, baletky, jogínky a modelky v prostředí města měst.

Současná výstava v Nikon Photo Gallery s názvem JSEM UNIKÁT je inspirovaná výjimečnými a talentovanými lidmi, kteří, stejně jako autorka, vzali osud zcela do svých rukou, vymanili se ze systému a žijí život svých snů.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.