Nejvíce fotografů oceněných v soutěži World Press Photo používá produkty Canon

Publikováno: 19. května 2020 | autor Redakce
Nejvíce fotografů oceněných v soutěži World Press Photo používá produkty Canon

Fotoaparáty značky Canon se těší mezi vítězi soutěže World Press Photo 2020 největší oblibě, vyplývá to ze statistiky španělského serveru PhotoLari. Z celkem 42 vítězných fotografií napříč všemi kategoriemi jich bylo 16 zaznamenaných díky fotoaparátům Canon. Pomyslným vítězem mezi přístroji je Canon EOS 5D Mark IV, kterým bylo pořízeno 9 vítězných fotografií. Mezi dalšími fotoaparáty od společnosti Canon, které fotografové pro vytvoření oceněných snímků použili, jsou Canon EOS 5D Mark III (4 fotografie), Canon EOS-1D X Mark II (1 f.), Canon EOS 5DS R (1 f.) a Canon EOS-1D X (1 f.).

Canon EOS 5D Mark IV je profesionální digitální zrcadlovka, na kterou se lze spolehnout, bez ohledu na to, co je předmětem fotografie. Fotoaparát nabízí nekompromisní kvalitu snímků, blesku rychlé ostření Dual Pixel AF s 61 AF body, video v rozlišení 4K, FullHD 60fps a 720p až 120fps. Nechybí WiFi konektivita, GPS, dotykový LCD a odolnost vůči vodě a prachu.

Značky fotoaparátů, kterými byly pořízené oceněné fotografie. Zdroj: https://www.photolari.com/Nejvíce fotografů oceněných v soutěži World Press Photo používá produkty Canon

 

Canon EOS-1D X Mark II je full-frame fotoaparát se snímačem CMOS s 20,2 MPx, zaostřovací technologií Al Servo AF III+ i a možností natáčení videí v rozlišení 4K při snímkovací frekvenci 60p. Fotoaparát EOS-1D X Mark II se může pochlubit širokým a univerzálním rozsahem citlivosti ISO, konkrétně hodnotami 100 až 51 200.

Modely fotoaparátů, kterými byly pořízené oceněné fotografie. Zdroj: https://www.photolari.com/Nejvíce fotografů oceněných v soutěži World Press Photo používá produkty Canon

Canon EOS 5DS R je zrcadlovkou se snímačem velikosti 35 mm kinofilmového políčka (full-frame) a má 50,6 Mpx. Reakce fotoaparátu jsou rychlé a odolnost/zatěsnění je na velmi vysoké úrovni. Z vysokého rozlišení vyplývá, kde bude mít fotoaparát největší přínos pro uživatele. Budou jím scény, ve kterých je nutné zachytit opravdu všechny detaily, které budou prezentovány na velkých formátech A0 a větších. Další velká výhoda je možnost provést rozsáhlý ořez 1,3x a 1,6x a přesto zachovat kvalitu i rozlišení 30,5 Mpx resp. 19,6 Mpx

World Press Photo je největší a nejprestižnější mezinárodní soutěž o nejlepší reportážní fotografii. Soutěž je pořádaná každoročně od roku 1955. Letos se do soutěže přihlásilo celkem 4 282 fotografů ze 125 zemí s celkem 73 996 fotografiemi.

Je na čase ušetřit, a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Rok 2020 prožijte s naším časopisem, který vychází pravidelně koncem každého kalendářního měsíce. Objednáte si ho a dostanete po zaplacení výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednejte si tedy raději hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a také elektronicky například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video/

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!

 

Už máte voňavé květnové FOTOVIDEO? Podívejte se, co v něm najdete: ZDE.

Voňavé květnové FOTOVIDEOVoňavé květnové FOTOVIDEO – vychází 30. 4. 2020

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.