Nejlepší video z policejního zásahu – nedokonale zachycený, ale silný příběh záchrany života

Publikováno: 23. dubna 2022 | autor Redakce
axis-tp-nejlepsi-dukaz.jpg

Ze 23 videí nominovaných na shortlist a oficiálně uveřejněných tiskovými odděleními policie vybrala odborná porota záznam mimořádně profesionálního zásahu v hořícím bytě v Praze 9, při němž policisté PČR zachránili ženu připoutanou k radiátoru.

Soutěž Nejlepší důkaz ve svém premiérovém kole sbírala nominace na nejlepší policejní videoklip publikovaný od 1. 1. 2022 do 31. 3. 2022. Kvalifikovat se mohla pouze oficiální videa pořízená městskými kamerovými systémy, kamerami z policejních vozů nebo kamerami nositelnými na uniformě, a upravená do své finální podoby tiskovými odděleními městských policií, Policie ČR a Celní správy ČR.

Videa po uzavření nominací vyhodnotila nezávislá porota expertů, která se zaměřila na tři kritéria: profesionalitu zachyceného policejního zásahu, důkazní hodnotu videa a jeho popularizační význam.

Zvítězilo nakonec video Policisté nalezli v hořícím bytě v Praze ženu připoutanou k topení pořízené 27. ledna 2022 a zveřejněné tiskovým oddělením Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy.

Pohotovostní motorizované jednotky PČR spolu s policisty z místního oddělení Praha – Kyje v něm zasahují v Bobkově ulici v Praze 9 u požáru v bytě, ve kterém se nacházela žena připoutaná pouty k topení. Společnými silami a spoluprací s dalšími složkami IZS se jim podaří požár uhasit, ženu zachránit a předejít dalšímu neštěstí.

axis-tp-nejlepsi-dukaz.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.