Nancy Holt: Circles of Light

Publikováno: 9. března 2024 | autor Redakce
Nancy Holt

Zveme na výstavu do Gropius Bau - Nancy Holt - Experimenty se zvukem, obrazem, objekty, 1966–1986

V průběhu pěti desetiletí Nancy Holt zjišťovala, jak vnímáme své prostředí a jak se snažíme pochopit své místo na povrchu této planety. Od března 2024 představuje výstavní síň Gropius Bau expozici s názvem Circles of Light, což je její dosud nejkomplexnější výstavu v Německu. Zahrnuje film, video, fotografii, zvuková díla, konkrétní poezii, sochy a rozsáhlé instalace, stejně jako kresby a dokumentaci za období více než 25 let.

Nancy Holt -

Nancy Holt, Electrical System, 1982, installation view (detail), Gropius Bau, 2024 © Holt/Smithson Foundation, VG Bild-Kunst, Bonn 2024, courtesy: Sprüth Magers, foto: Luis Kürschner

Nancy Holt ve své umělecké praxi vytvořila site-specific instalace a vymyslela nové způsoby práce s přirozeným a umělým světlem. Již v rané fázi se začala zaměřovat na ekologické aspekty a do svých soch začlenila rotaci Země, astronomii, čas a prostor, přičemž lidsvo neustále vyzývala, aby se podívalo za hranice toho, co si myslím, že zná. Její tvůrčí proces bude na výstavě v Gropius Bau obzvláště hmatatelně přítomen prostřednictvím textů a nahrávek této umělkyně.

Kurátorky: Clara Meister a Lisa Le Feuvre, ve spolupráci s Holt/SmithsonFoundation.

Výstava se koná od 22. března dio 21. července 2024 v Gropius Bau v samém centru Berlína, Schaperstraße 24, 10719 Berlin.

Gropius Bau

Pohled zvenčí, Gropius Bau © Gropius Bau, foto: Luca Girardini

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.