Na všech cestách s dubnovým FotoVideo

Publikováno: 27. března 2019 | autor Redakce
Dubnové FotoVideo na cestách

Dubnové vydání je právě ve volném prodeji v trafikách a prodejnách!

Nedávno se v jedné anketě zeptali našeho šéfredaktora opět tou samou a stále omílanou otázkou „Co byste doporučil, zrcadlovku nebo bezzrcadlovku?“ Rozčilovat se už netřeba. Odpověď najdete v dubnovém úvodníku…

Je počasí důležité pro fotografování? Opět stále opakovaná otázka. Zeptejme se raději na to, kdo je línější a nehodlá svému koníčku obětovat kousek svého pohodlí? To pak toho svého koníčka asi nemyslí moc vážně, že?

Posledně jsme stále ještě psali o opatrně se blížícím jaru a nabízeli pohodlnější možnosti fotografování (pro ty, co se ještě nehodlali příliš probudit ze zimního spánku…) a mezitím náš redakční kolega, Petr Jan Juračka absolvoval poměrně náročnou cestu do Tichomoří, samozřejmě s plným vybavením. Fotil tu pozemskou krásu ze země, ze vzduchu (ten si s těmi drony nedá a nedá pokoj) a světe div se, fotil i žraloky pod vodou! Přečtěte si jeho krásné povídání, které vlastně nemá konce, protože touto dobou už zase bude někde na cestách. Ale to až příště!

(Zkuste si nerušeně odpočinout nad tištěným časopisem, na telefonu můžete vypnout zvuk a už vás nebude rušit pípání zpráv a e-mailů. V klidu se můžete zastavit, listovat, ponořit se do příběhů ze vzdálených míst, prohlížet si obrazy a vypít si třeba božskou kávu v příjemné restauraci).
Dubnové FotoVideo na cestách

Znáte Marka Jurase a jeho opojné snímky? Ano i ne? Doporučujeme krásný rozhovor, který s ním vytvořila Kateřina Janišová. A co vám říká focení Prahy? Je spousta fotografů, kteří dokázali dokonale zachytit její krásná zákoutí i celá městská panoramata. Honza Tichý si ji ale pořádně vychodil! Přečtěte si jeho povídání a zakoukejte se do jeho snímků stejně, jak do architektury Mariána Béreše nebo Martina Gallie. A když jsme u té architektury! Víte, kdo se umístil mezi nejlepšími dvaceti v tématu „Církevní architektura“? Čtěte a dívejte se! Dubnové FotoVideo má co nabídnout.

(Příběh fotografie, foto: Petr Bambousek)
Dubnové FotoVideo na cestách

19. ROČNÍK SOUTĚŽE FOTOGRAF ROKU
Hned pod úvodníkem dubnového vydání najdete fotografii Jana Kvasničky s názvem SUBWAY, která je z tématu Městské okamžiky. Snažíme se jí nalákat do soutěže všechny, kteří milují street a to jak černobíle tak i barevně. Neváhejte, uzávěrka je již 28. dubna 2019. Vše potřebné, včetně systému nahrávání vašich snímků do soutěže najdete na http://fotografroku.ifotovideo.cz.

Vybíráme z dubnového vydání časopisu FotoVideo:

ROZHOVOR: MAREK JURAS ODPOVÍDÁ
„Každé fotografování je výletem do paralelního světa.“.

NA CESTÁCH: PETR JAN JURAČKA VYPRÁVÍ
Nastal čas proniknout do posledního z podmanivých živlů!

MANFROTTO PŘEDSTAVUJE: JAN TICHÝ
Vychozená Praha v mimořádných fotografiích.

MINIFOLIA: MARIÁN BÉREŠ A MARTIN GALLIE
Rozhovory s mistry focení architektury.

PRAXE: FOTOPORADNA PETRA BŘEZINY
Jaké jsou výhody širokoúhlého objektivu?

TECHNIKA: NOVÝ REDAKCNÍ TEST CANON EOS RP
Jak je to například s kompatibilitou starších objektivů?

Kompletní obsah, seznam všech článků najdete zde: iFotoVideo.cz/FotoVideo-04-2019

Chtěli byste si FotoVideo přečíst ihned v telefonu nebo v počítači?
V elektronické formě můžete zakoupit jeden výtisk nebo půlroční (či roční) předplatné zde: alza.cz/media

fv04-2019-vipadu.jpg

Celoroční tištěné předplatné časopisu FotoVideo se vyplatí!
Proč? Časopis je levnější a získáte k němu ještě dárek v hodnotě až přes 1 000 Kč (dle výběru dárku). A nemusíte každé vydání shánět v trafikách. Nové vydání dostanete o den dřív (než je volně v prodeji) do poštovní schránky.

Je čas získat dárek. Dostanete současně výhodný dárek ZDARMA, který si vyberete. Objednávat můžete hned, vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a nebo zde: www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve než se objeví ve volném prodeji a ještě k tomu za cca 60% jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!

Dubnové FotoVideo na cestách

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.