Na snídani u DELL

Publikováno: 27. června 2023 | autor Rudolf Stáhlich
DELL snídaně hl.

Někdo chodí k Tiffanimu a já k DELL. Každý dle své chuti, že! U DELLu mají aktuálně spoustu nových šperků, které vychytávkami jen hýří a navíc tam mají vždycky dobré a čerstvé obložené chlebíčky - myslím při té snídani. Jak je to u Tiffaniho nevím...

Ale vážně!

Na té velmi příjemné květnové snídaní představil DELL svá nejnovější zařízení určená nejen pro hybridní práci. Tato zařízení jsou navíc velmi úsporná a to prostorově a ekologicky - trend se nezastavuje!

Nové produkty jsou zaměřené na hybridní práci, udržitelnost i design. Úplnou novinkou jsou například klávesnice s technologií mini-LED u řady Latitude, touchpady s haptickou odezvou nebo mobilní pracovní stanice Precision řady 5000 poprvé v 16" provedení. Pracovní ekosystém doplňuje také 32" monitor UltraSharp s panelem IPS Black a rozlišením 6K nebo inovativní periferie pro maximálně efektivní spolupráci.

I když je práce z domova v dnešní době již standardem, stále ji provází určitá omezení z hlediska technologií. Právě to je pro společnost Dell Technologies inspirací k inovacím, a tak v rámci nových řad svých produktů pro firmy představuje další vylepšení od samotných zařízení přes ekosystém po software a řešení, která dále zlepšují spolupráci a produktivitu.

DELL snídaně zakřivený monitor shora

Nová portfolia produktů Latitude a Precision staví zejména na výkonných procesorech Intel Core 13. generace a nejnovějších funkcích nástroje Dell Optimizer, které přinášejí inteligentní přizpůsobení celého ekosystému potřebám jednotlivých uživatelů.

Řada Latitude se dočkala vylepšeného designu, pokročilých funkcí pro audiovizuální spolupráci, udržitelných materiálů nebo klávesnic s technologií mini-LED, které šetří baterii. Podporuje mimo jiné připojení do sítí mobilního internetu 5G. Samozřejmostí je široká škála řešení pro zabezpečení dat včetně automatické detekce přítomnosti či nepřítomnosti oprávněného uživatele.

Latitude 9440 – stylový kousek, který přináší jednodušší spolupráci a šetří energie

Zařízení Latitude 9440 2v1 je inspirováno ikonickým designem řady XPS, ale s uzpůsobením pro firemní uživatele. Barva frézovaného hliníku a grafitu působí elegantním prémiovým dojmem, ale designové provedení zároveň dominuje vysokým výkonem. Přepracovaný systém chlazení využívá dvojici ventilátorů s výdechem na zadní straně, takže notebook zůstává celkově chladnější a běží tišeji.

Design vychází vstříc potřebám firemních uživatelů, zajišťuje celodenní pohodlnou práci i úsporu energií. Dell zde uplatil svůj udržitelný koncept PC „Luna“. a díky nové technologii klávesnice s mini-LED podsvícením snížil její spotřebu energie až o 75 % a prodloužil výdrž baterie. Špičková nová klávesnice sestává z širších kláves bez mezer (tzv. zero-lattice), mezi nimiž je větší úhel. Ten spolu se zaoblením hran pomáhá jednotlivé klávesy po hmatu rozlišit. Obraz na novém notebooku Latitude 9440 je ostřejší a výraznější, 14" displej má poměr stran 16:10 a rozlišení QHD+.

Zařízení Latitude 9440 je vybaveno touchpadem s haptickou odezvou, kterou si uživatel může přizpůsobit dle svých preferencí a usnadnit si tak práci. Funkce zapnutí/vypnutí mikrofonu, zapnutí/vypnutí kamery, sdílení obrazovky a textové konverzace lze při hovorech přes Zoom ovládat přímo z touchpadu, přičemž v průběhu letošního roku bude zprovozněno také propojení s Microsoft Teams.

Latitude 7000 – malé a lehké notebooky pro práci odkudkoliv

Nová řada Latitude 7000 nabízí ultralehké modely i modely s hliníkovým šasi v různých velikostech a provedeních a s různou výbavou pro potřeby těch, kdo potřebují být při práci mobilní. Má poměr stran 16:10 a stejnou klávesnici s energeticky úsporným mini-LED podsvícením, které usnadňuje práci bez ohledu na místo nebo denní dobu.

Modely Latitude 7340/7440 Ultralight nabízí vysokou produktivitu a maximální mobilitu v tenkém a lehkém provedení. Nově jsou k dispozici s displeji o velikosti 14" a jde tak o nejmenší a nejlehčí 14" a 13,3" prémiové podnikové notebooky na trhu. S hmotností pod 1 kg u 13" verze a lehce přes 1 kg u 14" verze a šasi vyrobeným z hořčíku jsou zařízení lehká, ale extrémně odolná a příjemná na dotek. Navíc disponují 5MPx kamerou a připojením 5G pro lepší možnosti spolupráce bez ohledu na to v jakém místě uživatel potřebuje pracovat. Nová modrošedá „říční“ barva vytváří moderní prémiový vzhled.

Řada Latitude 7000 je k dispozici také v provedení 13", 14" a nově 16" s hliníkovým šasi. Uživatelé mohou pracovat efektivně díky vylepšeným funkcím zvětšeného touchpadu a vysoce kvalitním reproduktorům. Pracovníci mají na výběr mezi 5MPx IR, FHD IR a FHD kamerami, které zajistí ještě vyšší kvalitu videokonferencí.

Precision – výkon pro kreativce i konstruktéry

Tvůrci, designéři, konstruktéři a další specializovaní uživatelé mají své vlastní požadavky. Upřednostňují výkon a grafické schopnosti pro provoz náročných aplikací a softwaru v kanceláři, ve studiu nebo na cestách. Nové mobilní i stolní pracovní stanice nabídnou nejnovější procesory Intel Core 13. generace a grafické karty NVIDIA RTX Ada.

Kromě navýšení výpočetního i grafického výkonu u verze elegatního 14" modelu Precision 5480 přichází Dell také s úplnou novinkou - 16" mobilní pracovní stanicí Precision 5680. Navzdory tenkému a lehkému provedení může být v maximální konfiguraci osazena procesorem Intel Core i9 (45 W), až 64 GB paměti DDR5 i mobilní grafickou kartou NVIDIA RTX 5000 Ada.

DELL sniídaně notebook Precission

Uživatelé ocení ostrý obraz displeje typu InfinityEdge s minimálním rámečkem na 3 stranách a poměrem stran 16:10, trackpad s haptickou odezvou, čtyři „Grade A“ reproduktory, rozlišení displeje až UHD+ s technologií PremierColor nebo infračervenou kameru FHD se senzorem přiblížení a intenzity okolního světla.

Vzhledem k vysokému výkonu samostatné grafické karty je u modelu Precision 5680 nutností chlazení. Dell zde využil svou patentovanou technologii ventilátoru se dvěma protilehlými výdechy – což znamená, že systém zvládá i náročné pracovní postupy a aplikace. Díky portu HDMI, slotu pro SD kartu plné velikosti a volitelné čtečce čipových karet mají kreativní i techničtí uživatelé k dispozici spolehlivé a bezpečné nástroje.

Aktualizace se dočkalo i širší portfolio zařízení Dell Precision – od základních mobilních pracovních stanic řady 3000 až po nejvýkonnější mobilní, rackové pracovní stanice i pracovní stanice v provedení tower řady Precision 7000 s procesory Intel Xeon. Všechna tato zařízení mají certifikaci ISV, což znamená, že poskytují odpovídající výkon, rychlost a spolehlivost náročným uživatelům pro práci s 2D a 3D pracovními postupy i těm, kteří chtějí testovat hranice možností svého technického vybavení.

OptiPlex – počítač, který se přizpůsobí zákazníkovi

Po třech desetiletích nepřetržitých inovací stolních počítačů Dell představuje nové portfolio počítačů OptiPlex. Nové portfolio klade důraz na jednoduchost a usnadňuje zákazníkům volbu vhodného řešení na základě jejich potřeb z hlediska pracovního prostoru a výkonu. OptiPlex nabízí prostorově úsporná řešení s různou úrovní výkonu pro minimalistické uspořádání pracovního stolu, ale také možnosti rozšíření a výkon provedení tower.

Dosud nejvýkonnějším počítačem řady OptiPlex je model All-in-One, který nabízí pohodlí a výkon v elegantním designu a je dodáván s integrovanými funkcemi pro spolupráci, zabezpečení a ochranu soukromí.

Nejnovější verze nástroje Dell Optimizer rozšiřuje inteligenci z počítače do celého ekosystému. Umožňuje snáze spravovat monitory a periferie z jednoho rozhraní. Vylepšení se dočkaly také inteligentní zvukové funkce na počítačích. Funkce potlačení ozvěny eliminuje rušivé zvuky pro všechny účastníky hovoru a sledování kvality hlasu vyskakovacím oknem upozorní na nízkou kvalitu hovoru.

6K monitor s panelem IPS Black pro profesionály a obrazové labužníky

Monitor Dell UltraSharp 32 6K (U3224KB) je plně kompatibilní s operačními systémy Windows i Mac a disponuje certifikací VESA DisplayHDR 600. Nastavuje nový standard mimořádně detailní kresbou, ostrostí obrazu a věrností barev ve vysokém rozlišení 6K. Je určený především profesionálům, jako jsou grafici, konstruktéři nebo datoví vědci, jejichž práce vyžaduje přesnost každého pixelu. Nový monitor UltraSharp 32 6K má o 150 % více obrazových bodů oproti rozlišení 4K a dokáže tedy přesněji zobrazit drobné detaily.

Snídaně DELL monitor Ultra Sharp

Panel založený na technologii IPS Black prohlubuje tmavé barvy (dokonce i v tmavém prostředí) a věrně zobrazuje barvy při pohledu prakticky ze všech úhlů. Studie, kterou pro Dell Technologies nedávno zpracovala společnost Hot Tech, odhalila, že monitory s technologií IPS Black nabízejí až o 41 % tmavší černé tóny a až 1,2krát lepší barevnou přesnost než konvenční panely IPS, zejména při zobrazování tmavších šedých barev.

UltraSharp 32 6K je také ideální pro uživatele hledající monitor pro videokonference, který si poradí i za zhoršených světelných podmínek. Je vybavený inteligentní vestavěnou webovou kamerou HDR 4K, která poskytuje čistší obraz a nabízí funkce automatické kompozice a přizpůsobení okolnímu světlu, a mikrofonem s potlačením ozvěny a dvěma 14W reproduktory. Bezpečnost zvyšuje automatická krytka objektivu. Integrovaný výsuvný panel na přední straně nabízí rychlý přístup k portům, takže lze snadno připojit veškeré příslušenství a udržovat čisté pracoviště bez překážejících kabelů. Bezproblémový přenos obrazu bez komprese zajistí rozhraní DisplayPort 2.1. Připojení ThunderboltTM4 s technologií napájení EPR poskytuje výkon až 140 W, což umožní nabíjet a připojit se k výkonnějším pracovním stanicím.

Inovativní periferie pro maximálně efektivní spolupráci

Dell Premier Collaboration Keyboard (KB900) je světově první klávesnicí s certifikací Zoom určenou pro spolupráci. Obsahuje vyhrazené dotykové prvky pro snadné ovládání hovorů Zoom

– ztlumení a aktivace mikrofonu, zapnutí a vypnutí kamery, jednoduché sdílení obrazovky a vyvolání panelu konverzace. Disponuje funkcí inteligentního podsvícení s detekcí přiblížení ruky, 15 programovatelnými klávesami a rychlým jednominutovým nabíjením přes USB-C na celý den práce nebo až 20 dní při plném nabití.

Klávesnici lze navíc spárovat s novou dobíjecí myší Dell Premier Rechargeable Mouse (MS900), která má promyšlený design s pohodlným úchopem. Myš je vybavená snímačem schopným snímat prakticky na jakémkoli povrchu včetně skla, což umožní bezproblémově pracovat skutečně kdekoli. Zcela plynulé rolování ve čtyřech směrech napomáhá intuitivnějšímu pohybu v oknech. Pomocí nástroje Dell Peripheral Manager lze přepínat mezi třemi zařízeními a vyladit rychlost, rozlišení (až 8K DPI) a přesnost - to vše bez obav o výdrž baterie. Myš vydrží půl dne práce po minutovém rychlém dobití přes USB-C a až tři měsíce při plném nabití. Obě zařízení fungují zcela bezproblémově a bezpečněji díky připojení Dell Pair na jedno kliknutí, přenos je šifrován kvůli ochraně uživatelských dat.

DELL snídaně zakřivený monitor

 

 

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.