Na K2 s dronem! Pokračování Petra Jana Juračky

Publikováno: 24. srpna 2016 | autor Redakce
30. června 2016, Cestou do CI K2 (asi 5950 m)

Pokračování poutavého vyprávění Petra Jana Juračky najdete v zářijovém FotoVideo. V tom srpnovém jste mohli přečíst první díl dokumentu. A co všechno se v druhém dílu Petrovi povedlo natočit a nafotit? Pokračujeme druhou částí v napínavém vyprávění o cestě na K2 a zpět.

"Kláro, tohle je úžasné místo, počkej chvíli! Můžeme tady být vedle sebe, cvaknu tě!" řval jsem, co jsem mohl. Klára sice počkala, ale až o kus výš, chtěla to už mít za sebou. Klesat pár metrů dolů rezolutně odmítla. Bylo mi to líto, mohla to být pěkná fotka. Za mnou ale lezl náš kamarád, japonský horský vůdce žijící ve Švýcarsku, Šindži Tamura. Ač tohle dělám hodně nerad a velmi zřídka, rychle jsem mu vrazil foťák do ruky a poprosil jej, ať mě cvakne. A cvakl mě hned dost dobře a já mám tak vzpomínku na to, jak jsem poprvé v životě lezl na něco tak vysokého, jako je K2! Takřka kilometr pode mnou je vidět ledovec Baltoro, protější svah pak patří dvanácté nejvyšší hoře světa, Broad Peaku (8051 m).

Poutavé vyprávění Petra Jana Juračky při jeho adrenalinem nabyté cestě za dechberoucími záběry najdete v zářijovém FotoVideo.

FotoVideo 9/2016

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.