Muzeum fotografie a moderních obrazových médií zve na tři výstavy

Publikováno: 20. září 2022 | autor Redakce
drevoryty+strizek-pozvanka.jpg

Hned trojici výstav mohou zájemci navštivit v Muzeu fotografie a moderních obrzaových médií. Těšit se můžete na dřevoryty, fotografie a kresby v podání několika autorů.

Dřevoryty dvou autorů, které sice dělí generace, ale spojuje je více, než jen jedna z nejstarších grafických technik. Jsou to Zdeněk Mézl (1934 – 2016), který svůj život zasvětil ilustracím českých knih. Nejlepší světový dřevorytec 20. století. Poslední roky života vyměnil dřevoryt za stejně výživnou a ironickou malbu nezaměnitelného rukopisu a keramické unikáty.

Druhou autorkou je Alice Kosíková (1975), která jde ve stopách svého velkého vzoru Zdeňka Mézla a znala se s ním osobně.

drevoryty+strizek-pozvanka.jpg

Fotografie, akvarely a kresby, jejichž autorem je Antonín Střížek (1959), jeden z čelných představitelů české postmoderní malby. Fotografie mu zpočátku sloužily jen jako skicář pro jeho malířskou práce, ale časem se staly i jeho samostatným uměleckým vyjádřením. Je v nich na první pohled zřejmá malířská zkušenost. Stejně jako obrazy přinášejí klid, radost, zamyšlení a skrytý příběh.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.