Liberecká škola fotografická zve na pikousovskou zelňačku

Publikováno: 27. února 2024 | autor Redakce
dsc01222.jpg

„Pozor! Sůl zeslabuje další chutě,“ napsal si do svého deníku Jídla a návody fotograf Jan Pikous. Možná dobře znáte jeho zátiší jídlem inspirovaná, návod na to, jak vařit hrachovou kaši nečekáte. Českou, vesnickou, kuchyni měl moc rád a vedl si kuchařský deník.

Kdo byl fotograf Jan Pikous? A jak znáte Jana Pikouse vy? Setkání nad talířem typicky pikousovské zelňačky letos nezůstane jen u polévky a vzpomínání. Fotograf, výtvarník, člen libereckého Studia výtvarné fotografie, milovník dobrého jídla, které si sám uměl dobře připravit a o jídle a jeho přípravě si psal četné poznámky.

dsc01224.jpg

Dali jsme to všechno dohromady, autentické zápisky, jídla a návody, a vy teď máte příležitost si podle jeho chuti uvařit nejen zelňačku, ale třeba i kotlety se křenem nebo bramborovou kaši, protože je to tak snadný!

dsc01222.jpg

Kuchařský deník Jídla a návody je prokládán fotografiemi zátiší, která Jan Pikous fotografoval, ta jsou v podvědomí veřejnosti na rozdíl od jeho rad na dobře uvařené fazole. Faksimile i originály těchto zátiší, stejně jako kuchařský deník, bude možné na místě zakoupit a přispět tak na plánované vydání monografie Jan Pikous a jeho subjektivní fotografie.

-30a0567-1.jpg

Přijďte na netradiční setkání nad porcí tradiční pikousovské zelňačky, a to ve čtvrtek 7. 3., u nás ve škole na Vojtěšské 459/19, Liberec. Vstupné na akci je dobrovolné.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.