Lenka Hatašová v jiném světle

Publikováno: 12. února 2023 | autor Redakce
pozvanka-vystava.jpg

Až do 31. března si můžete ve fotografům důvěrně známém Kulturním centru Zahrada na pražském Chodově prohlédnout výstavu neopakovatelných portrétů, které vás provázejí už řadu let v předních českých médiích včetně stránek našeho časopisu.

Lenka je známá svým originálním způsobem komunikace s těmi, kteří se následně objevují na jejích fotografií a současně i uměním zasadit portrét dotyčného do neotřelého prostředí. Ostatně přečtěte si sami na následujících řádcích textů k výstavě.

Lenka Hatašová prošla s fotoaparátem v ruce válečným bojištěm na Balkáně, zeměmi severní a střední Ameriky či tenisovými kurty slavného grand slamu. Svět reportáží a dokumentaristiky opustila v devadesátých letech ve chvíli, kdy začala fotografovat pro média známé osobnosti kultury, sportu či politiky.


O výstavě

LENKA HATAŠOVÁ: V JINÉM SVĚTLE
Termín konání do 31. března 2023
Místo konání: KC Zahrada, Malenická 1784/2, PRAHA 4
Vstup zdarma
www.kczahrada.cz


Více než akce a adrenalin ji začal zajímat stylizovaný portrét, kterému se v posledních letech věnuje již výhradně. Její fotografie zdobí titulní stránky magazínů, přebaly autobiografických knih, kalendáře, obaly desek českých zpěváků či kapel nebo fotografické vizuály k televizním kampaním a kampaně spojené se známými osobnostmi vůbec.

pozvanka-vystava.jpg

Fotografka Lenka Hatašová představuje autorskou výstavu fotografických portrétů známých osobností nazvanou V jiném světle. "Vzhledem k názvu zatím mého největšího fotografického projektu jsem na portrétech pracovala trochu jinak než doposud. Známé osobnosti jsem zachytila " v jiném světle" hned v několika rovinách – jednak je představuji v situacích nebo prostředích, na které nejsme u nich úplně zvyklí, navíc jsem pak podle možností použila ne zcela běžné světelné podmínky či efekty, ve většině případů vycházející z přirozeného denního osvětlení," vysvětluje svůj záměr sama autorka.

Na padesáti snímcích, které vznikly mimo jiné i v Paříži či Malé Fatře můžete tak najít například Simonu Stašovou, Petra Koláře, Kateřinu Neumannovou, Karla Gotta, Lucii Bílou, Jana Saudka, Zlatu Adamovskou či Báru Basikovou

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.