Křest knihy Jolany Pastor „Padesát případů malíře Valečky“

Publikováno: 13. října 2022 | autor artmagazin.eu
valecka.jpg

Křest knihy Jolany Pastor „Padesát případů malíře Valečky“ proběhla v pondělí 10. října 2022 v Galerii Art Concept v malé výstavní síni Mánesa, kde také můžete navštívit autorovu výstavu obrazů až do 16.10.

Jaroslav Valečka je jedním z nejvýraznějších umělců české výtvarné scény. Jeho díla jsou zastoupena v mnoha soukromých a veřejných sbírkách, jako například Národní galerie Praha, GASK Kutná Hora, Oblastní galerie Liberec, Festung Koenigstein a mnohé další. Je členem mezinárodního stuckistického hnutí, které obhajuje klasickou malbu a v současné době vystavuje na výstavě STUCK in Venice v Galerii Crea, při Benátském bienále.

valecka.jpg

Osobitý a nezávislý tvůrce, který si hledá cestu k divákovi neotřelostí a hloubkou sdělení svých magických obrazů. V jeho díle se trvale promítá krajina dětství a dospívání severních Čech, s jejichž pamětí záměrně pracuje. Z obrazů se nedozvíme plnou výpověď. I spisovatelka Jolana Pastor v příbězích nechává na čtenářově fantazii, aby si každý dotvořil konec události.

Více najdete na Artmagazin.eu

logo-artmagazin.png

Za 1 den
vyjde nové číslo FotoVideo.
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.