Křest kalendáře 2017 – výstava „12“

Publikováno: 17. ledna 2017 | autor Redakce
webkrest-kalendare2017-robin-skotnicky006.jpg

V galerii Czech Photo Centre proběhla 16. 1. vernisáž spojená se křtem kalendáře na rok 2017. Do kalendáře svými fotografiemi přispělo 12 fotografů, mezi kterými jsou například Antonín Kratochvíl, Karel Cudlín nebo Tomáš Třeštík. Všichni zúčastnění fotografové jsou zároveň pedagogy školy Michael a Vysoké školy kreativní komunikace. Výstava toho nejlepšího z jejich děl bude v galerii k vidění do 19. 2.

Vernisáž proběhla za hojné účasti hostů i mediálních partnerů. Záštitu nad akcí převzal ministr kultury Daniel Herman. Událost proslovem uvedla ředitelka školy Michael Monika Hrubešová, rektorka Vysoké školy kreativní komunikace Markéta Kořená, jednatel obou škol Ondřej Štěpánek, ředitelka galerie Veronika Souralová a promluvil také vedoucí oboru fotografie na škole Michael a umělecký prorektor na VŠKK Vladimír Kozlík, který reflektoval zkušenost fotografa, který se snaží své zkušenosti předat studentům. I on přispěl do kalendáře, který pokřtila Eliška Kaplický Fuchsová. Celý večer moderoval Václav Žmolík. Hudební produkci zajistili studenti Konzervatoře Jaroslava Ježka.

Všechny vystavované fotografy spojuje účast na vzdělávacím projektu Michael – VŠKK, a také mnohaleté zkušenosti s tvorbou a snahou předat opojný pocit z kreativní činnosti, nadšení a řemeslné dovednosti někomu jinému. Obojí je totiž také dialogem, ať už s divákem nebo studentem, jsou to tvůrčí disciplíny s jistou společenskou zodpovědností, míní Marian Beneš, vedoucí oboru Vizuální tvorby na VŠKK, který aktuálně do kalendáře zakomponoval své zobrazení floridských boxerů. Návštěvníci měli příležitost také zhlédnout dosud neznámé fotografie Antonína Kratochvíla nebo díla Lukáše Dvořáka.

Vernisáže se zúčastnili i další vystavují fotografové Karel Cudlín, Dorothea Bylica, Jaroslav Fišer, Zdeněk Lhoták, Michal Štěpánek, Ondřej Štěpánek a Tomáš Hercog. Studenti obou škol měli příležitost seznámit se s celou řadou významných hostů z oboru a zhlédnout práce svých pedagogů.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.