Krásná a divoká v Galerii Nahoře

Publikováno: 28. ledna 2023 | autor Redakce
foto-jan-kopecky-(2).jpg

Výstavní síň Galerie Nahoře zve na výstavu fotografií Jana Kopeckého.

Amatérské fotografii přírody se RNDr. Jan Kopecký CSc., profesor Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a člen Klubu fotografů přírody, věnuje už od mládí. Je velký milovník české přírody a každou volnou chvíli věnuje procházkám nebo výjezdům za zvěří, ptáky nebo jarními květy či orchidejemi. Nejraději z celého roku má ale jaro, kdy se do Čech vrací stěhovaví ptáci.

foto-jan-kopecky-(2).jpg

Jak sám říká: " Ve vzduchu je cítit nový život, příslib naděje a já se na svých toulkách s fotoaparátem snažím zachytit všechno krásné, zajímavé a vzrušující. Fotografování volně žijících ptáků nebo zvířat vyžaduje hodně trpělivosti i trochu štěstí. Fotograf je pak odměněn neopakovatelným zážitkem, na který může nad povedenou fotografií dlouho vzpomínat".

foto-jan-kopecky.jpg

Jan Kopecký má vedle velké znalosti života zvířat a pohotovosti při lovu beze zbraní i velké estetické cítění.  Většina jeho  fotografických obrazů je výtvarně velice hodnotná. Jsou to úžasné fotografie.  Nádherně čisťounké.

Tato slova potvrzuje i první cena "Zlatý jelen Slávy Štochla", kterou získal Jan Kopecký v roce 2012 v kategorii ostatní živočichové za snímek „Lovčík vodní“.

pozvánka-na-vysku.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.