Kniha – David Těšínský: Jiná krása

Publikováno: 7. října 2022 | autor Redakce
amazonie-a-vy╠upaleny╠u-prales.jpg

Mou velkou výhodou (nebo nevýhodou?) je, že znám spoustu milých lidí, kteří chodí s foťákem či kamerou v ruce. David mezi ně rozhodně patří. Setkali jsme se poprvé před spoustou let, kdy říkal, že vyrazí do světa a bude fotit a psát.

Podařilo se mu obojí. Cestoval někdy až v neuvěřitelných podmínkách a prostředích, já ho občas sledoval na sociálních sítích a on skutečně sepsal a letos vydal velkou, krásnou knihu o všem, co za deset let zažil. Dokonce si myslím, že se tam toho spousta nevešlo…

Fotografie: David Těšínský, Facebook, Instagram

Hned v úvodu jeho knihy najdete řadu myšlenek, které mi nesmírně imponují. „Mít foťák a považovat se za fotografa je stejný sci-fi, jako mít skafandr a považovat se za astronauta.“ To sedí, co říkáte?

tennessee.jpg

V jeho první velké knize, která má 13 kapitol o nejlepších, nejhorších i nejextrémnějších příbězích z cest za kontroverzí a neuvěřitelnými lidskými příběhy po celém světě, se prolíná posledních deset let jeho života.

chicago-rap.jpg

Zážitky pocházejí z více než šedesáti zemí světa a Davit je (a taky sebe) charakterizuje takto: „Sdílím s vámi svoje prožitky, díky kterým se můžeme dobrat nějaký širší shody na realitě, připouštění si různých tváří světa, v němž žijeme, což by třeba mohlo vyklíčit ve větší vnímavost a změnu k lepšímu...


Celý článek najdete v říjnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv10-22-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.