Josef Louda - Vášně

Publikováno: 15. října 2018 | autor Redakce
josef-louda,-vasne.jpg

Zajděte se podívát na krásnou výstavu známého fotografa

Josefa Loudy - VÁŠNĚ

KDY A KDE:

2.11. - 29.11. 2018

Informační centrum Praha 3 – Galerie Toyen, Milešovská 1, Praha 3, 130 00

Otevřeno: Po, St 9 –19 hodin; Út, Čt, Pá 9 –16 hodin

 

Do svých 15 let žil v Přešticích, učil se hře na klavír, hrál ochotnickédivadlo a věnoval se sportu – české házené. Od dětství byl jeho nerozlučným společníkem fotoaparát.

Ač nestraník, v důsledku politických prověrek v r. 1971 zakotvil na 22 let ve Sběrných surovinách, které opustil v pozici výrobně technického náměstka. V tomto období dokončil dálkové studium na Karlově univerzitě, obor psychologie, sociologie a pedagogika dospělých. Rigorózní práce na téma Základy ekologie v kontextu způsobu života byla ve své době ojedinělá.V roce 1993 nastoupil do nově vznikající komerční televize NOVA. Během sedmi let v public relations inicioval založení Nadace Nova a stal se organizátorem koncertů pro mentálně postižené s názvem Chceme žít s vámi!, které se každoročně konají dodnes. V roce 2000 se stal nezávislým fotografem a publicistou. Rozmanitost jeho tvůrčí činnosti mu v různých kategoriích vynesla trojnásobné vítězství v soutěži Praha fotografická. Je autorem knih Neobyčejná setkání a Vábivé záhyby. Napsal námět na televizní dokument Bratří Saudkové. Uspořádal dvě desítky samostatných výstav, mj. pod názvem: Je to tam!, Cesty, Objektivem objektivně, Smyslnosti, Celebrity v rámech, Zepředu i zezadu, Nejen na jeden námět…Jeden z posledních projektů, Tisíc tváří se svatozáří, je registrován v České knize rekordů.

"FOTOGRAFOVÁNÍ A FOTOGRAFIE VŽDY BYLY, JSOU A BUDOU MOJÍ VÁŠNÍ. A VÁŠEŇ, JAK JE ZNÁMO, SE PROJEVUJE TÍM, ŽE PŘI USÍNÁNÍ SE TĚŠÍTE, ŽE PO PROBUZENÍ JI ZASE BUDETE MOCI USKUTEČŇOVAT…"

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.