Jiří Slíva: Humor v grafice

Publikováno: 12. května 2020 | autor Redakce
Jiří Slíva: Humor v grafice

Městská galerie Beroun vás zve na výstavu grafika, karikaturisty, ilustrátora, malíře, textaře, básníka i tvůrce aforismů – Jiřího Slívy. Na berounské výstavě můžete vidět grafiky z jeho poslední knihy Vino fatale.

12. 5. 2020 od 10.00 – 3. 7. 2020 do 17.00 Městská galerie. Vzhledem k opatřením vlády bude výstava BEZ VERNISÁŽE.

Výstavu můžete navštívit za těchto podmínek: zakrytá ústa i nos (rouškou, respirátorem, šátkem), použití dezinfekce na ruce (u vstupu do galerie, zajistí provozovatel), jednorázové rukavice na vyžádání, v galerii smí být nejvíce 10 osob (tj. 3 návštěvníci v každé výstavní místnosti), návštěvníci musí mezi sebou udržovat odstup minimálně 2 metry.Jiří Slíva – Humor v grafice – Městská galerie Beroun

Jiří Slíva absolvoval plzeňskou hutní průmyslovku, poté odešel do Prahy, kde vystudoval na VŠE ekonomiku průmyslu. Několik let pracoval jako odborný pracovník v Ústavu pro filozofii a sociologii ČSAV. Od roku 1979 se věnuje jako výtvarník na volné noze pouze kreslení a technice litografie. Slaví úspěchy jako grafik, ilustrátor a malíř. Své kresby a karikatury publikuje u nás i v zahraničí, je držitelem mnoha mezinárodních ocenění.

Jiří Slíva má za sebou řadu samostatných výstav doma i ve světě. Vyšlo mu také hodně samostatných knih a přes dvě desítky dalších ilustroval. Krásné jsou také jeho verše pro děti, které psával pro oblíbený časopis Mateřídouška. Píše písňové texty, básničky, aforismy. Vše má společného jmenovatele – jemný gentlemanský humor, kterého dnes není dost. Jeho humor je postaven na paradoxu – staví běžné a seriózní náměty do nečekaných kontrastů.

Jiří Slíva je členem sdružení Hollar a zde hraje mimo jiné na kytaru ve volném sdružení Grafičanka. Známý český výtvarník a básník najde jistě mnoho obdivovatelů mezi návštěvníky všech generací.Jiří Slíva – Humor v grafice – Městská galerie Beroun

Je na čase ušetřit, a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Rok 2020 prožijte s naším časopisem, který vychází pravidelně koncem každého kalendářního měsíce. Objednáte si ho a dostanete po zaplacení výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednejte si tedy raději hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a také elektronicky například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video/

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!

 

Už máte voňavé květnové FOTOVIDEO? Podívejte se, co v něm najdete: ZDE.

Voňavé květnové FOTOVIDEOVoňavé květnové FOTOVIDEO – vychází 30. 4. 2020

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.