IX. ročník PRAGUE PHOTO 2016

Publikováno: 11. dubna 2016 | autor Redakce
Centro Sperimentale di Fotografia - Gaia Adducchio

Jako každý rok, i v dubnu 2016 ožije Praha fotografií. Již tradičně se bude PRAGUE PHOTO konat v samém centru Prahy, v Kafkově domě v sousedství Staroměstského náměstí. Výběr ze své dramaturgie zde uvede téměř 30 vystavujících subjektů.

V Kafkově domě se představí nejširší plejáda jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií, prezentovány budou originály téměř 190 autorů, a to jak současných, tak i klasiků. Své kolekce autorských fotografií uvedou např. Artinbox Gallery,  The Chemistry Gallery, Czech Press Photo, Galerie Gambit, IndigoSpace aj.

Stále více se prosazuje forma pop-up prezentací jednotlivých fotografů – letos jsou to např. Magdalena Blahová, Robert Carrithers, Jiří a Jiřina Hanke, Tomáš Paulus, Antonio Cossa, Assem Alsabban, Alexandre Katsapov  aj.
Nově se budou prezentovat rovněž fotografové ze zahraničí – Itálie, Německa, USA a Saudské Arábie.

Tradičně PRAGUE PHOTO uvede obsáhlou sekci tvorby nejmladší generace fotografů – studentů a čerstvých absolventů sedmi odborných škol (Slezská univerzita Opava, Západočeská univerzita Plzeň, Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem, Střední škola grafická a Vyšší odborná škola grafická v Praze, Škola střední a Vyšší odborné školy Michael a Orange Factory, a Pražská fotografická škola).

Leošní doprovodný program se soustředí především na prezentace různorodých fotografických projektů, které budou jednak prezentovány v rámci PRAGUE PHOTO, jednak budou v dalších termínech uvedeny ve výstavních síních a galeriích v Praze.

Již od vzniku přehlídky je na návrh odborné komise každoročně udělována mladému fotografovi do 35 let cena Young Prague Photo Award. Díky tomuto ocenění zaznamenali dosavadní laureáti značně zvýšený zájem o svoji práci a tento kredit jim následně přinesl i zajímavé nabídky ze zahraničí.

Konání již IX. ročníku PRAGUE PHOTO svědčí o dlouhodobém zájmu publika i odborníků a samotných tvůrců o takovouto specializovanou a širokou platformu.

Pro organizátory je tento zájem největší motivací do dalších let.

PRAGUE PHOTO se koná pod záštitou paní Adriany Krnáčové, primátorky hl. m. Prahy, a pod záštitou starosty Městské části Prahy 1, pana Oldřicha Lomeckého, a s podporou Magistrátu hl. m. Prahy a Městské části Praha 1.

 

Místo konání / Venue: Kafkův dům

Náměstí Franze Kafky 3

Praha 1

Otevírací doba / Opening hours: 19. - 23. dubna  2016   11 – 19 hod.
24. dubna 2016            11 – 18 hod.

Vstupné / Admission fee 90,- Kč
Snížené vstupné /Reduced fee               60,- Kč
Katalog  / Catalogue                               120,- Kč
Plakát    / Poster                                       50,- Kč
Tričko PRAGUE PHOTO                           140,- Kč

 

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.