HUGO VÍTÁMVÁS ve Starém Plzenci

Publikováno: 27. dubna 2022 | autor Redakce
-hv81087rs.jpg

Od velké výstavy tohoto nám dobře známého autora konané v listopadu 2016 ve Společenském domě v Neratovicích uplynulo tedy téměř šest let. Mezitím vystavoval ještě před třemi roky v Sezimově Ústí a nyní Starý Plzenec.

Jeho moderní fotografické obrazy detailů květin oslňují svou krásou a zároveň nutí k zamyšlení o neopakovatelnosti přírodních obrazů.

Příroda je Hugovi vším? Půvabné makro snímky okvětních plátků, listů, pestíků vytváří s vášní fotoreportéra. Věčně nové a neopakovatelné motivy překrásné flóry jsou náplní i jeho nové výstavy ve Starém Plzenci, kterou si v tomto místě sektu určitě rádi prohlédnete.

-dsc1914rs.jpg

O autorovi

Narozen 1953 v Praze, vystudoval Chemickou průmyslovku, krátce pracoval jako chemik, potom v zahraničním obchodě. V roce 1978, po koupi své první zrcadlovky, navázal na předchozí amatérské "sklony" z dob dospívání a začal navštěvovat Fotoklub KFAŽ v Praze 3. Souběžně studoval několik let LŠU vedenou prof. Jánem Šmokem. Absolvoval Pražskou fotografickou školu vedenou Ing. Vláškem a navštěvoval IVF v Olomouci. V roce 1982 poslal snímek klokana do magazínu STERN a do agentury CAMERA PRESS. Díky této agentuře byl klokan zveřejněn na všech kontinentech, a i v těch nejprestižnějších časopisech. Ve Francii byl snímek použit na billboardech a byl vydán jako plakát a pohlednice.

-hv30443rs.jpg

Dál se věnoval fotografování zvířat v ZOO a v roce 1987 navázal spolupráci s vydavatelstvím PANORAMA a vydal své první kalendáře a obrazové soubory se zvířaty. Díky jim dostal pozvání do Rakouska na studijní pobyt a do Německa na Mezinárodní seminář o barevné fotografii do Burghausenu. Po sametové revoluci 1989 se věnuje komerční fotografii. Díky módnímu profilu Jiřího Korna v časopise PLAYBOY v r.1992, který měl velký úspěch, začala jeho kariéra známého pražského fotografa. Jeden snímek ze série byl použit jako cover page jeho CD Jiří Korn "O5". Následovaly další obaly pro Helenu Vondráčkovou a Martu Kubišovou, aj.

-hv33286rs.jpg

V roce byl 1995 přizván k projektu "Dokument o Neratovicích“ a je spoluautorem knihy, která byla vydána u příležitosti výstavy. V roce 2004 dostal za kalendář pro AutoStyl Škoda dvě významná ocenění. Jedním z "velkých" jeho klientů byla i fa Bohemia sekt. Komerční fotografii se věnuje dodnes. Více najdete na webových stránkách www.fotodointerieru.comwww.interierfoto.cz, jeho osobní prezentační web je momentálně v přestavbě.

O výstavě

Místo konání: BS CENTRUM ve Starém Plzenci
Vernisáž: 3. května 2022 od 17hod
Výstava potrvá: do 30. června 2022.

hv3-2921rs.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.