Historie zbirožských škol

Publikováno: 16. dubna 2023 | autor Redakce
historie-zbirozskych-skol-pozvanka-jpg-(105 × 215 mm).jpg

Městské muzeum Zbiroh srdečně zve na výstavu „Historie zbirožských škol“, která trvá až do 18. června

Bádání nás přivedlo k mnoha informacím a pamětníkům, díky nimž se nám podařilo zdokumentovat obraz vývoje školství ve Zbirohu. Nyní tak můžete navštívit tuto unikátní výstavu, na které budou k vidění dobové fotografie, originální dokumenty, kroniky, ale i školní potřeby a pomůcky z let, kdy ještě nebylo možné ťukat na tablet či interaktivní tabuli.

Dozvíte se v textu i obraze, kam až sahá historie škol, jak kolem školních budov, jejich žáků i kantorů běžel čas. Někteří se možná i sami poznají, jiní se mohou ptát… Potkali se v naší škole Fráňa Šrámek s Josefem Václavem Sládkem? Byla ve Zbirohu střední škola? Vzpomenete si, od kdy se dívkám dostalo rovného přístupu ke vzdělávání, a jak to bylo dřív? Zajímá vás, jaké byly tehdejší platy učitelů nebo proč u nás dítka nosila každý den polínka dříví do školy? Tak neváhejte a přijďte si s námi oživit tuto zajímavou historii.

Představíme vám také zájmové kroužky, aktivity a projekty současné Základní školy Josefa Václava Sládka, kde jsou dnes žáci vedeni k praktickým činnostem v oblasti ekologie a péče o přírodu a zvířata, která v ní žijí. Přijďte se inspirovat.
historie-zbirozskych-skol-pozvanka-jpg-(105 × 215 mm).jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.