GRUPY Romana France v Leica Gallery

Publikováno: 27. dubna 2023 | autor Redakce
epozvánka-roman-franc.jpg

Leica Gallery Prague srdečně zve na výstavu fotografií Romana France GRUPY, kterou pro Leica Gallery Prague kurátorsky sestavil Prof. Vladimír Birgus a bude možné ji navštívit do 11. 6. 2023.

Účastníci mistrovství světa v házení žabek na Hebridách, zametači chodníků v Brně, Madeleine Albright, Joan Baez a další hosté slavnosti v americkém Kongresu, hasiči z Naloučan s farářem při žehnání novému hasičskému autu, štamgasti v baru v Memphisu, myslivci ze tří obcí s autem Lamborghini, fotbaloví fanoušci na Vanuatu v Jižním Pacifiku……..

To jsou jenom některé ze skupin, které Roman Franc (*1983 v Brně) zobrazuje ve svém cyklu fotografií s názvem GRUPY. Vždy s mimořádným citem pro jemný inteligentní humor a nadsázku, a současně s obdivem k hodnotám lidské pospolitosti.

Roman Franc je doktorandem a nově i externím pedagogem Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě. Věnuje se hlavně netradičně portrétní a inscenované fotografii (například cykly Sokolové: věrná gardaMy Little MiraclesGrupy), ale také fotografoval pro brněnské Divadlo Husa na provázku a pro Forum 2000. Zabývá se fotografií architektury a kurátorskou a publikační činností.

epozvánka-roman-franc.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.