Galerie 4 zve na výstavu Dvojexpozice

Publikováno: 28. září 2022 | autor Redakce
dvojexpozice.-vladimir-birgus-+-vaclav-podestat,-galerie-4,-cheb.jpg

V chebské Galerii 4 můžete navštívit od začítku října do druhé poloviny listopadu výstavu s názvem Dvojexpozice. Autory fotografií jsou Vladimír Birgus a Václav Podestát.

Prof. PhDr. Vladimír Birgus je profesorem na Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě. Od svých studií na FAMU až do současnosti rozvíjí soubor Cosi nevyslovitelného. Ten obsahuje snímky s obecnějšími tématy, u kterých není důležité, kde vznikly. Nekonvenčně komponovanou nearanžovanou momentní fotografií se Vladimír Birgus snaží o mnohovýznamovou výpověď s řadou vizuálních symbolů a metafor, ve které tematizuje lidský smutek, pocity vykořeněnosti, osamělost člověka uprostřed davu.

Doc. Mgr. Václav Podestát Začal fotografovat krajinu a zátiší v roce 1977. Od poloviny osmdesátých let se zaměřil na dokumentární cykly (Lidé z Porty, Život beze snů, Lidé). Od roku 1997 vyučuje fotografii na Slezské univerzitě v Opavě. Vedle dokumentárně zaměřené volné tvorby (cykly Život beze snů, Lidé, Privátní příběhy aj.) je činný také jako kurátor výstav. Zabývá se i fotografickou kritikou a publicistikou.

dvojexpozice.-vladimir-birgus-+-vaclav-podestat,-galerie-4,-cheb.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.