Fotosoutěž s časopisem Naše příroda jen do poloviny října

Publikováno: 24. září 2022 | autor Redakce
image-4.png

Časopis Naše příroda vyhlásil tematickou fotosoutěž a také zve nejen na konferenci věnovanou významu stromů v krajině.

Fotosoutěž Naše příroda 2022

Podělte se s námi o vaše fotoúlovky, nejen, že nás potěšíte, zasoutěžíte si také o pěkné ceny. Vyhlašujeme 6 soutěžních kategorií, pro velký zájem z loňského roku je tu opět ve spolupráci s ČSOP Vlašim i kategorie Svět starých a odumírajících stromů.

Soutěžní kategorie:

  • Volně žijící zvířata
  • Ptačí svět
  • Krajina a panoramata
  • Makro
  • Rostliny a houby
  • Svět starých a odumírajících stromů

Uzávěrka soutěže je 16. října, snímky pak můžete nahrávat přímo na webu časopisu, kde také najdete podrobní soutěžní podmínky.

Konference Stromy si zaslouží naši péči

Na stromy se dá dívat ze spousty různých pohledů. Stromy jako specifický biotop s vlastními zákonitostmi, domov stovek různých dalších organismů. Stromy jako „plíce planety“, „klimatizace“, prostě jako něco, co nám pomáhá na Zemi přežít. Stromy jako součást historie místa, kulturního dědictví, určité úcty. Stromy jako estetický prvek, inspirace. A pro někoho samozřejmě i stromy jako nebezpečí, zdroj „nepořádku“ či obecně problémů. Právě stromy jsou pro leckoho symbolem přírody a její ochrany.

image-3.png

Výsadba stromů je jednou z nejoblíbenějších dobrovolnických činností a jejich obrana jednou z nejčastějších občanských aktivit v ochraně přírody. Ale víme, jak a kde stromy sázet a kde naopak mohou výsadby způsobit více škody než užitku? Nezapomínáme přes horečné výsadby na péči o ty, které tu již s námi desítky let jsou? Jak o ně pečovat? Kdy má smysl za ně bojovat a kdy je rozumné starý strom pokácet? Skutečně končí život stromu jeho uschnutím? Jak se na to vše dívají zákony? Více informací včetně přihlášky najdete na webu konference.

Kalendář Naše příroda 2023

Ani jsme se nenadáli a blíží se doba, kdy bude třeba vyměnit letošní kalendář za nový, aktuální. Celý KALENDÁŘ NAŠE PŘÍRODA 2022 si můžete prohlédnout online. Formát kalendáře je A3 na šířku a zakoupit jej můžete přostřednictvím sítě SEND.

image-4.png

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.