Fotoklub Čáslav – přípravy výstavy ke 100 letům od založení klubu

Publikováno: 18. dubna 2019 | autor Redakce
fotoklub-caslav-1000x600px.jpg

Kurátor Petr Svoboda připravuje výroční výstavu 100 let FOTOKLUBU ČÁSLAV, která proběhne v měsících květen až červen 2019 v Dusíkově divadle Čáslav.

Vernisáž proběhne 14. května 2019.

Kontakty na fotoklub e-mail: info@fotoklubcaslav.cz 
Webové stránky: https://fotoklubcaslav.cz/

https://www.facebook.com/fotoklub.caslav/

pozvanka-fotoklub-caslav-02.jpg

FOTOKLUB ČÁSLAV oslaví 100. výročí svého založení
Na Nové scéně čáslavského Dusíkova divadla proběhne v úterý 14. května od 17.00 hod vernisáž výstavy pořádané k příležitosti 100. výročí založení Fotoklubu Čáslav. V rámci expozice zde budou poprvé v podobném rozsahu prezentovány jak dokumenty dokladující činnost klubu v uplynulém století, tak historické snímky a ukázky tvorby jeho současných členů.    

Čáslavský fotoklub čelil v minulosti restriktivním opatřením různých politických režimů, několikrát musel svoji činnost přerušit, ale vždy se jeho členům podařilo po kratším či delším období na původní aktivity navázat a pokračovat v práci. Díky tomu patří k nejstarším českým klubům fotografů v naší zemi, který existuje až do dnešních dnů. 
Podklady pro nadcházející výstavu shromažďují členové fotoklubu systematicky již několik let a díky jejich úsilí se například podařilo u rodin původních zakladatelů objevit unikátní autentické materiály dosvědčující vysokou aktivitu a úroveň fotografické tvorby tehdejších členů. Některé z nich budou prezentovány v rámci nadcházející výstavy.   

Součástí oslav 100. výročí založení Fotoklubu Čáslav bude také reprezentativní almanach obsahující nejen veškeré dokumenty a fotografie vystavené v Dusíkově divadle, ale mnoho dalších materiálů týkajících se bohaté historie klubu a současných aktivit místních fotografů. Almanach bude vydána coby třetí svazek edice uměleckých publikací Picturis.
Role kurátora výstavy a autora připravovaného almanachu se ujal Petr Svoboda, emeritní ředitel mostecké galerie, a na realizaci projektu se vedle Dusíkova divadla podílejí rovněž Město Čáslav, Městské muzeum a knihovna Čáslav, v jehož depozitu se nacházejí originály některých fotografií, a místní spolek Třiatřicet.  

Záštitu nad celou událostí přijal čáslavský starosta JUDr. Vlastislav Málek. 
Podrobnosti a aktuální informace naleznete na webu www.fotoklubcaslav.cz a na facebookové stránce www.facebook.com/fotoklub.caslav
Ing. David Novákpředseda Třiatřicet, z.s.http://triatricet.webnode.cz
fotoklub-caslav-15ml947web1000.jpg

kurátor výstavy Petr Svobodakurator-17ml0242w2048.jpg

zakladatel fotoklubu Rudolf Paďouk st.fotoklub-caslav-001.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.