Fotka Nikonblogu je tradičně výborná

Publikováno: 26. února 2023 | autor Redakce
jurajzimanyi-lodnedokydhaka-reportaz.jpg

Soutěž, ze které se stal fenomén. Už jsme si v tom našem soutěživém časopise zvykli koukat kolem sebe, co se děje a kdo zase kde vyhrál. Baví nás to.

V loňském roce jsme se kvalitní nikonblogové soutěži věnovali na celých šesti stranách, článek měl veliký ohlas, a tak když se o silvestrovské půlnoci roku 2022 uzavíral její další ročník, řekli jsme si, že musíme být opět u toho. Oslovili jsme dva šéfredaktory Julu a Petra a požádali je o hodnocení loňského ročníku.

stefancsontos-najmensiedetailyprirody.jpg

Nejdříve tedy komentář Julia Kotuse, šéfredaktora Nikonblog.sk, k soutěži Fotka Nikonblogu SK 2022.

Počas roka nahrali súťažiaci do šiestich kôl súťaže takmer 1600 fotografií. Najpopulárnejšími témami boli Najmenšie detaily prírody (makro) a Krajina v zlatej hodinke.

jurajzimanyi-lodnedokydhaka-reportaz.jpg

Rozhodovanie o troch postupujúcich finalistoch z každého kola bolo veľmi náročné. Kvalita fotografií bola často vyrovnaná, tak sme sa každé dva mesiace poriadne zapotili. Pre porotcov je to ale krásna a inšpiratívna práca.

rudolfbaranovic-nocnemesto.jpg

A co k loňskému ročníku poznamenává Petr Lindner, šéfredaktor NikonBlog.cz?

Vyhlášením absolutního vítěze nedávno skončila soutěž Fotka Nikonblogu 2022, pořádaná… jak jinak než na webu Nikonblog.cz. Ze šestikolového celoročního klání vzejdou v každém kole vždy tři nejlepší snímky (nebo série), aby z těchto nejúspěšnějších autorů vybrala odborná porota jednoho absolutního vítěze. Ano, vyhrává jen jeden.

dsc-0409raw.jpg

Nicméně soutěž utváří všichni účastníci a jejich fotografie – bez nich by Fotka Nikonblogu nebyla tím, čím je – přehlídkou radosti z fotografování, ukázkou toho, jak fotografie dělá život krásnějším.

dsc-0618raw.jpg


Celý článek najdete v březnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv03-2023-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.