Festival KOLEM SVĚTA 2016 v Brně a Praze

Publikováno: 19. října 2016 | autor Redakce
cfks.jpg

Cestovatel Karel Wolf zve slavného německého fotografa Gunthera Wegnera na festival KOLEM SVĚTA.

Zážitky z dalekých cest jsou k nezaplacení. Když pak k tomu přidáte zkušenosti a rady od cestovatelů, průvodců a fotografů je to pro každého ta nejlepší výbava na cesty. Tu můžete získat na již 15. ročníku cestovatelského festivalu Kolem Světa, který se bude konat 4.-6. listopadu 2016 v Brně (Kongresové centrum BVV) a 3.-4. prosince 2016 v Praze (Clarion Congress Hotel Prague ****). Na festivalu v Praze vystoupí více než 70 hostů v hlavním programu. Přesný program na www.kolemsveta.cz.

Zahraničním hostem festivalu bude slavný fotograf, dokumentarista a specialista pro časosběrná videa Gunther Wegner, který je autorem nejlepšího programu pro zpracování časosběrů – LrTimelapse. Povede několik přednášek a workshopů na téma jak časosběry pořizovat a následně správně editovat. Během svých přednášek se Gunther Wegner zaměří jak na techniky základní, tak na techniky pro pokročilé fotografy.

V hlavním programu se dále setkáte s horolezcem Márou Holečkem (Hory Světa), kameramanem Petrem Horkým a polárníkem Václavem Sůrou (Mongolsko), fotografem divočiny Václavem Šilhou (Afrika, Amazonie), poutníkem Ladislavem Ziburou (Nepál a Čína), fotografem Petrem J. Juračkou (filmování s drony v Himalájích a Africe), horolezkyní Klárou Kolouchovou (výstup na K2), motocestovatelé Láďa a Katka z BigTrip.cz (dva roky na cestě kolem světa), fotografem F. Štaudem (Súdán), spisovatelem dr. Miloslavem Stinglem, s digitálním nomádem M. Vinšem, herečkou a milovnicí Tibetu Světlanou Nálepkovou, cestovatelem R. Švaříčkem a nebo s 3D fotografem Markem Audym.

Komentované projekce fotografií a videí, besedy a workshopy jsou hlavním programem festivalu. Letošní ročník tematicky zaostří na Asii, Afriku a Ameriku. Nebude však chybět ani magický Island. Pro milovníky fotografie máme připraven praktický kurz Nikon Škola, jak ovládat zrcadlovku. Doprovodným programem festivalu jsou jak tradiční tance z jednotlivých zemí, tak i ochutnávky exotického jídla. Festival Kolem Světa je velkým svátkem všech nadšených cestovatelů. Přijďte se zasnít nad krásnými fotografiemi a načerpat nejnovější informace z cestovatelského prostředí.

Těším se na vás
Karel Wolf
www.kolemsveta.cz

Sledujte události na facebooku:

Brno a Praha

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.