Festival 4 + 4 dny v pohybu 2023 v květnu otevře výstava současného umění Všechno je všech

Publikováno: 22. února 2023 | autor Redakce
4+4-dny-vystava-2022-nahled.jpg

Místa činu, výtvarná část letošního 28. ročníku mezinárodního festivalu současného umění 4 + 4 dny v pohybu, se uskuteční od 11. do 21. května v Erpet Smíchov a jeho okolí.

Originální prostor bývalého sportovního centra z 80. let zaplní výstava Všechno je všech, která představí umělce a umělecké projekty z celé České republiky. Budou mezi nimi například Karolína Netolická, Lucie Sceranková a Julius Reichel, celkově se zúčastní kolem 60 umělců.

4+4-dny-vystava-rok-2022.jpg

Výstavou Všechno je všech chceme zaujmout pozici, která vychází z narůstajícího vědomí provázanosti a komplexity procesů a systémů, jejichž jsme součástí. V umění, které překonává izolovanost, obsahuje zrnka idealismu a spíše možnosti než nemožnost. V umění, které překračuje marnost, ale přitom nepopírá úzkost, nejistotu a obavy,“ konstatují kurátoři Jiří Ptáček a Denisa Václavová.

Festival 4 + 4 dny v pohybu prostřednictvím projektu Místa činu vstupuje do neobvyklých, opuštěných prostor po celé Praze. Během předcházejících 27 ročníků současné inovativní umělecké projekty oživily více než 30 pozoruhodných míst, čekajících na přeměnu, zbourání či nové využití.

erpet-centrum.jpg

Od čističky odpadních vod, továrnu, pivovar, cihelnu, obchodní dům přes kasino, tělocvičnu, zimní stadión, základní školu, muzeum, klasicistní palác, zoologickou zahradu až po sportovní centrum Erpet, kam festival poprvé zamířil vloni a znovu také letos.

Podzimní část Festivalu 4 + 4 dny v pohybu zaměřená především na prezentaci premiér tanečních a divadelních souborů, projektů ze zahraničí a České republiky následuje od 6. do 14. října v Divadle Archa, Divadle Ponec a na dalších místech.

erpet-centrum-2.jpg

Projekt je realizován s finanční podporou: hlavní město Praha, Ministerstvo kultury ČR, In-Situ, Creative Europe Programme of the European Union.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.