Epson slaví 80 let od založení a otevírá Muzeum Epson v Suwě

Publikováno: 27. května 2022 | autor Redakce
slider-2.jpg

Společnost Seiko Epson Corporation, která slaví 80. výročí svého působení na trhu, otevře ve svém sídle ve městě Suwa v prefektuře Nagano v Japonsku muzeum Epson Museum Suwa.

Muzeum, které se skládá ze dvou částí: zrekonstruovaného muzea Monozukuri a nové pamětní síně, poskytne návštěvníkům možnost seznámit se s historií společnosti Epson a jejími výrobky z minulosti. Pamětní síň je umístěna v původní administrativní budově, jejíž stavba byla dokončena v říjnu 1945. Tato nedávno zrekonstruovaná historická budova bude ode dneška přístupná veřejnosti.

03.jpg

Předchůdce společnosti Epson, společnost Daiwa Kogyo, Ltd., byla založena v květnu 1942. Během následujících osmi desetiletí se společnost vyvíjela a upevnila své postavení inovátora a výrobce. Zdokonalování technologií mikroobrábění a přesného zpracování, které společnost Epson vyvinula pro výrobu hodinek, a jejich využití v dalších oblastech je tím, co podpořilo růst společnosti.

Díky preciznosti a inovativnosti se společnost Epson (tehdy ještě Daiwa Kogyo, Ltd.) stala dokonce hlavním dodavatelem časomíry pro olympiádu v Tokiu v roce 1964. Měla za úkol zaznamenávat a tisknout výsledky a ukázalo se, že právě v tisku společnost vyniká.

Pro vybudování muzea jsme zrekonstruovali původní administrativní budovu z doby založení společnosti a znovu ji otevřeme jako pamětní síň, abychom návštěvníkům umožnili vrátit se v čase a seznámit se s historií a příběhy výrobků z minulých dob. Exponáty v pamětní síni pokrývají období do 70. let 20. století, tedy dobu, kdy byla budova skutečně využívána.

slider-2.jpg

Návštěvníci se mohou retrospektivně seznámit s efektivními, kompaktními a přesnými technologiemi, které společnost Epson od svého založení vyvinula, od technologie a dovedností, které se využívají při výrobě mechanických hodinek, přes první quartzové hodinky na světě až po první kompaktní digitální tiskárnu EP-101 sestrojenou v 60. letech. Ve své době bylo toto zařízení nejmenší digitální tiskárnou na světě a díky svému předchůdci EP získala tiskárna přezdívku EP`son, která dala následně jméno celé společnosti.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.