Dva Češi ve světové fotografické elitě

Publikováno: 10. srpna 2017 | autor Redakce
Lílii Sofii Pereira Aleixo Lobão

Soutěž 365 Days of Summer, kterou vypsal Canon v rámci kampaně Live for the Story, dospěla do finále. Cílem bylo navrátit se k podstatě fotografie – k vyprávění příběhů obrazem. Do desetičlenného finále vybrala odborná porota z více než třinácti tisíc soutěžních fotografií dva snímky českých autorů.

Pro účast v soutěži stačilo na Instagram nahrát fotografie s tématem „letní příběh“, popisem nepřesahujícím 50 slov, pod označením #LiveForTheStory a @Canonczsk. Soutěžící zaslali k hodnocení přes 13 tisíc fotografií; z toho čeští a slovenští fotografové jich pořídili 179. Česká stopa v soutěži byla ovšem mnohem výraznější než by odpovídalo poměru zaslaných snímků. Do finálové desítky se v celkové konkurenci totiž probojovaly dva snímky českých autorů: momentka vodáka s labutí https://www.instagram.com/p/BVfoIZXhyPt/?taken-by=oakie_doke a fotografie poutníka z Filipín https://www.instagram.com/p/BV5TiyaBjIz/?taken-by=gaia_pitahaya.

Výherce vybrala odborná porota v čele s ambasadorkou projektu Zoë Kravitz. Důraz přitom kladla především na technickou kvalitu fotografií, ideu, zpracování a naplnění původní myšlenky vložit do fotografie letní příběh.

Vítězku soutěže – Lílii Sofii Pereira Aleixo Lobão z Portugalska – nyní čeká roční cesta kolem světa, během níž bude mít za úkol sdílet se světem každodenní zážitky prostřednictvím komentovaných fotografií.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.