Creators' Cloud se otevírá tvůrcům a přináší spojení fotoaparátu a cloudu v jediné platformě

Publikováno: 15. března 2023 | autor Redakce
microsoftteams-image-(9).jpg

Společnost Sony využívá jedinečné schopnosti hardwarových zařízení a zkušeností s cloudem. Představuje ekosystém aplikací, který propojuje fotoaparát a cloud, a je navržený tak, aby splňoval všechny potřeby jednotlivých tvůrců obsahu, od přípravných úprav až po networking.

Společnost Sony usiluje o to, aby tvůrci vnímali cloudové aplikace jako jeden ze základních nástrojů, podobně jako považují fotoaparát za klíčový nástroj pro svou práci. Hranice mezi hardwarem a softwarem, online a offline, se díky možnostem, které nabízí cloud, stále více stírají. Creators' Cloud vytváří jedinečný prostor, kde se všechny aspekty tvůrčí práce plynule spojují, přičemž zařízení je nedílnou součástí tohoto ekosystému.

creatorscloud-indivisual-chart.jpg

V září 2022 představila společnost Sony platformu Creators' Cloud, sadu aplikací a služeb pro profesionální a firemní uživatele využívající cloud. Nyní přichází na trh další generace sady Creators' Cloud, která je určena jednotlivcům nebo malým týmům tvůrců obsahu, se stejnou filozofií, ale s aplikacemi a službami šitými na míru.  Jedná se o sadu aplikací navržených tak, aby rozšířily možnosti fotoaparátu a natáčení/focení do cloudu prostřednictvím okamžitého nahrávání videa a fotografií a umožnily rychlé úpravy a společnou práci s kolegy, a to z více zařízení.

Tvůrci obsahu stále častěji hledají jednotné místo, které by integrovalo jejich tvůrčí nástroje, umožňovalo jim sdílet a učit se od ostatních profesionálů z celého světa, a co je důležité, nabízelo obchodní příležitosti. Creators' Cloud, který využívá umělou inteligenci, je odpovědí společnosti Sony na tuto otázku.

Platforma Creators' Cloud pro individuální tvůrce zahrnuje cloudové úložiště dostupné kdykoli a odkudkoli, komunitu Discover, která tvůrcům umožňuje zveřejňovat vlastní obsah, objevovat a spojovat se s kolegy, a Master Cut (Beta), což je online služba pro střih videa. Platforma Creators' Cloud, určená nezávislým profesionálům, nabízí také aplikaci Creators' App, která slouží k přenosu obsahu z kamery do cloudu.

Obsah je okamžitě dostupný na více zařízeních

Tvůrci se snaží efektivně a bezpečně prohlížet a sdílet svůj obsah, a proto Creators' Cloud umožní přenášet snímky a videa pořízená fotoaparáty Sony do cloudu pro okamžité umožnění prohlížení a sdílení s jejich komunitou.

Aplikace Creators' App je nástupcem aplikace Imaging Edge Mobile a bude fungovat jako rozšíření fotoaparátu pro nahrávání, prohlížení a správu obsahu (videa a fotografií) uloženého v cloudu. Mezi hlavní funkce patří:

  • Přenos souborů do mobilních zařízení a cloudu
  • Dálkové ovládání fotoaparátu
  • Cloudové úložiště - 25 GB cloudového úložiště zdarma pro majitele fotoaparátů Sony [iv] (platí pro zařízení uvedená níže) a 5 GB zdarma pro všechny uživatele s účtem Sony

V době uvedení na trh bude nahrávání souborů do cloudového úložiště prostřednictvím aplikace Creators‘ App dostupné pouze pro fotoaparáty α7 IV a ZV-1F. Přímé nahrávání z fotoaparátu do cloudu bude k dispozici v budoucnu. Zároveň se spuštěním aplikace Creators' App pro jednotlivce se „C3Portal App“, aplikace cloudové brány, která je v současné době k dispozici pro firmy, přejmenuje na „Creators' App pro podniky“.

Vytváření komunity tvůrců po celém světě

Další význačnou funkcí dnes spuštěného Creators' Cloud je nástroj Discover. Uživatelský profil a portfolio vybraného obsahu uživatelů bude možné sdílet s komunitou dalších profesionálů, což znásobí možnosti globálního propojení a spolupráce.

V nástroji Discover budou snímky a videa obsahovat informace o poloze fotografa, modelech fotoaparátů a objektivů, nastaveních, žánru a mnoho dalšího, aby se vytvořilo prostředí pro učení a výměnu informací s ostatními uživateli. Nástroj Discover bude přístupný prostřednictvím aplikace Creators a webového prohlížeče.

microsoftteams-image-(9).jpg

Díky nástroji Discover budou mít tvůrci k dispozici prostor, kde budou moci prezentovat svůj obsah, hledat inspiraci a vzájemně mezi sebou komunikovat. Cílem společnosti Sony je vytvořit největší komunitu uživatelů fotoaparátů a obsahu na světě.

Usnadnění produkce a spolupráce

V rámci své vize Creators' Cloud představila společnost Sony také Master Cut (Beta), cloudovou aplikaci založenou na umělé inteligenci, která urychluje předběžné úpravy pomocí metadat z fotoaparátu. V den spuštění bude aplikace Master Cut (Beta) pro evropský region dostupná pouze ve Velké Británii. Master Cut umožní uživatelům rychlou, snadnou a kvalitní předběžnou úpravu video obsahu před přenosem do nástroje NLE (Non-linear Editing Software).

V době uvedení na trh bude Master Cut (Beta) nabízen jako bezplatná beta verze přístupná prostřednictvím webového prohlížeče a bude se vyvíjet na základě zpětné vazby uživatelů.

Funkce Master Cut (Beta) mimo jiné zahrnují:

  • Vysoce přesná stabilizace obrazu pomocí metadat.
  • Snížení hluku a optimalizace zvuku díky oddělení zdrojů zvuku.
  • Přístup z více zařízení prostřednictvím synchronizace v cloudu.
  • Automatické seskupování obdobných klipů pomocí analýzy obrazu.

Platforma Creators' Cloud se bude v budoucnu dále rozšiřovat a na základě zpětné vazby uživatelů budou pravidelně přibývat nové služby a funkce.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.