CEWE/ ČESKÁ RODINA, KTERÁ CESTUJE KOLEM SVĚTA, THE SIKLS

Publikováno: 2. května 2018 | autor Redakce
cewe.jpg

Tří členná rodina Kamila Ondra a Elliot, která udělala jedno velké životní rozhodnutí – vydala se na cestu kolem světa na neurčito. Za 4 měsíce procestovali Asii, Austrálii a Ameriku. Jaká zažívají na svých cestách dobrodružství?

cewe-logo.jpeg

„Vydat se na cestu kolem světa bylo zásadní rozhodnutí!“ Pocity Kamily a Ondry Šiklových se měnily každým dnem, hodinou, minutou prostě pořád. „Jednu chvíli se člověk hrozně těšil, ale pak si zase uvědomoval rizika a dostal pořádný strach,“ říká Ondra Šikl. „Je strašně důležité, že jsme si byli oporou a vždy jeden podržel druhého v tu správnou chvíli. Jeli jsme do naprostého neznáma, ale oba jsme věděli, že je to cesta, kterou jsme si oba vybrali a prostě to musíme zvládnout,“ dodává.

thesikls.jpg

Kamila spolu s Ondrou a synem Elliotem 17. září 2017 odletěli na cestu kolem světa na neurčito a navštívili tyto státy: Sri Lanka, Malajsie, Singapur, Vietnam, Kambodža, Filipíny, Indonésie (Bali), Austrálie, Nový Zéland, Havaj, Idaho, Utah, Arizona, Nevada (Las Vegas), Německo, Španělsko, Mexiko, Kajmanské ostrovy a Bahamy.

Na cestách byli více jak 120 dní. Momentálně jsou v Africe, kde začíná další kapitola jejich cesty kolem světa.

Co říkali rodiče na to, že se chystáme na cestu kolem světa

newzealand-mountains.jpg

Nový Zéland

„Rodiče věděli, že oba máme cestovatelského ducha a v republice nás držela pouze práce. V první chvíli si vůbec nedokázali představit, co to vlastně chceme dělat natož, že bychom chtěli jednou cestováním vydělávat,“ říkají.

Samozřejmě měli rodiče a zároveň prarodiče malého Elliota strach, jestli se tím dá vůbec uživit a aby nezůstali natrvalo na druhém konci světa.

Koupání se žraloky, krmení klokanů a tsunami

the-sikls-australia-kangaroo.jpg

Austrálie

Mezi jejich zásadní zážitky z cesty kolem světa patří určitě krmení klokanů ve volné přírodě v Austrálii.

bahamas-sharks.jpg

Bahamy

„Dále potom plavání se žraloky na Bahamách. Do třetice určitě musím uvést to ráno, když jsme se vzbudili na Kajmanských ostrovech v apartmánu, který jsme měli pronajatý na pláži, a na telefonech nám blikalo varování před možným tsunami po zemětřesení v Mexiku, byl to strašný a velice ojedinělý pocit, kdy jsme přemýšleli, co bychom vlastně dělali, kam utíkali. Vše dopadlo dobře a žádná vlna se nekonala,“ pokračuje.

Jakou s sebou vozíme techniku

newzealand.jpg

Nový Zéland

The Sikls na svých cestách používají dron DJI Mavic Pro, fotoaparát Olympus OM-D E-M10 II a nebo Iphone 7+. Pro videa ze souše i pod vodou mají hlavně GoPro Hero5 Black s gripem kvůli stabilizaci obrazu.

Osobní zážitky Elliota

arizona-grandcanyon.jpg

Arizona, Amerika

Elliot má pár osobních milníků, jako například když v Mexiku na Chichen Itze ztratil dudlík a od té doby ho nemá, v Idaho se naučil slova Hello a Bye Bye a poprvé v kině na animované pohádce byl na Havaji.

Jaká jsme potkali na cestách zvířata

parrots-sydney.jpg

Sydney, Austrálie

Po cestě se potkávají nejrůznější exotická zvířata, ptáci i vodní živočichové. „Děláme Elliotovi takovou živou zvířecí encyklopedii,“ říkají.

Mezi nejzajímavější zvířata, se kterými se osobně setkali, patří: klokani, kakadu papoušci, leopardi, rejnoci, žraloci, plážová prasátka, sloni a iguany.

Aktuálně jsou již The Sikls v Africe, kde budou zažívat nová dobrodružství. Plánují přitom navštívit zhruba 7 zemí.

Cestu The Sikls můžete sledovat na jejich instagramu přímo zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.