České polohovací kancelářské stoly Profidesk, základní prostředek pro ergonomickou práci

Publikováno: 24. února 2024 | autor Redakce
profidesk-mercury-04.jpg

Na trh míří nová česká značka Profidesk, která nabízí široký sortiment polohovatelných kancelářských stolů optimalizovaných pro kancelářské či herní využití a zahrnuje také dětské modely.

Všechny polohovatelné stoly umožňují nastavovat výšku pracovní desky pomocí jednoduchého motorického ovládání. Desky jsou standardně vyráběny v řadě velikostí i dekorů, a kromě toho mohou zákazníci objednat podle vlastních potřeb výrobu desky na míru.

profidesk-gemini-03.jpg

Značku polohovatelných stolů Profidesk představila brněnská společnost Satomar, která má bohaté zkušenosti s uváděním vlastních značek z oblasti elektroniky či chytré domácnosti. O distribuci stolů Profidesk se stará exkluzivně společnost SWS. Stávající nabídka, která se bude dále rozšiřovat, zahrnuje mimo běžně dostupných variant kancelářských stolů také speciálně designované modely pro hráče a děti.

profidesk-gemini-17.jpg

Herní stůl je vybaven volitelně použitelným LED podsvícením a držáky na sluchátka i nápoje a jeho deska má zvýšenou odolnost proti polití. Výšku dětských modelů lze regulovat ve specifickém rozsahu 55-89 cm a jejich desky jsou doplněny výklopnou částí praktickou při kreslení nebo psaní, háčkem pro zavěšení tašky či zásuvkou s úložným prostorem.

profidesk-orion-06.jpg

Elektricky polohovatelné stoly umožňují jednak optimalizaci výšky pracovní plochy v souladu s pravidly ideální ergonomie při sezení, ale také nabízejí možnost rychlé změny polohy na práci ve stoje, což přináší další pozitivní vliv.

„Je dobře zdokumentováno, že střídání sezení a stání může výrazně zlepšit soustředění a celkovou efektivitu práce. Předchází to chronickým bolestem zad, snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a eliminuje únavu. Pravidelné střídání sezení a stání také podporuje cirkulaci a může zlepšit celkové držení těla.,“ zdůrazňuje výhody polohovatelných stolů při celodenní práci fyzioterapeutka se specializací na ergonomii Jitka Medová.

profidesk-venus-02.jpg

Všechny stoly Profidesk jsou vybaveny tichým motorem zajišťujícím snadné ovládání výšky a 2,5 cm silnými pracovními deskami z odolného lamina opatřené ABS hranou. Sortiment zahrnuje celou řadu variant a zákazníci mohou libovolně kombinovat velikosti a provedení desky, podnože s různou maximální nosností, různé rychlosti motorického posunu, možnost integrace paměťových poloh s přednastavenými hodnotami výšky nebo osazení stolu USB nabíječkou.

Profidesk dodává i stoly vyrobené na míru

Prostřednictvím e-shopu Profidesk lze objednat i samostatné polohovatelné stolové podnože nebo dokonce výrobu stolů na míru podle přání. Pokud zákazníkovi nevyhovuje žádný ze standardních rozměrů nebo má jiné specifické představy, může přes e-shop objednat po dohodě výrobu stolu s libovolnými rozměry, parametry a příslušenstvím.

profidesk-mercury-03.jpg

„Mnoho lidí, včetně dětí, tráví mnoho hodin denně u kancelářského stolu. S tímhle fenoménem doby souvisí často podceňované riziko nedostatečné ergonomie práce, která je z dlouhodobého hlediska zárodkem těžko řešitelných zdravotních obtíží. Optimalizace ergonomie, jejímž základem je správné sezení včetně vhodné změny polohy při dlouhodobé práci, je ale často zanedbávanou záležitostí, a to především domácím prostředí při práci v režimu home office. Proto jme se zaměřili na rozšíření nabídky polohovatelných stolů na českém trhu. Všechny desky vyrábíme výhradně v České republice a díky tomu můžeme kromě standardizovaných rozměrů zákazníkům nabídnout i individuální řešení podle jejich konkrétních potřeb,“ shrnuje Radek Bábíček, jednatel společnosti Satomar, která značku Profidesk uvedla.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.