CAMP – výstava návrhů Vltavské filharmonie

Publikováno: 10. září 2022 | autor artmagazin.eu
image-28.png

Přestože Praha patří mezi evropské kulturní metropole a je symbolem české hudební tradice, více než sto let v ní nevznikl žádný nový hudební sál. Proto vedení města v roce 2010 iniciovalo záměr s cílem vybudování nového hudební centra.

Požadavkem bylo, aby odpovídalo současným nárokům z hlediska kapacity, akustiky, technického vybavení, ale i architektonické a urbanistické úrovně.

image-28.png

Budova tzv. Vltavské filharmonie v Praze 7 v blízkosti stanice metra Vltavská by mimo jiné měla mít tři sály: hlavní koncertní pro asi 1800 diváků, malý sál pro komorní hudbu s kapacitou asi 700 míst a multifunkční prostor pro ostatní žánry a akce s kapacitou až 500 míst. Zároveň by se budova měla stát i novým sídlem České filharmonie. Otevření budovy je plánováno v roce 2032.

image-27.png

Na realizaci prestižního projektu byla v roce 2021 byla vypsána architektonická soutěž, do které se přihlásilo celkem 120 týmů z 25 zemí. Odborná porota složená z architektů i zástupců vedení města vyčlenila  ze zaslaných návrhů19 finalistů a v květnu letošního roku mezi nimi vybrala vítěze. Vítězný návrh Vltavské filharmonie z dánského architektonického ateliéru Bjarke Engels Group byl pak představen v médiích.

Více najdete na Artmagazin.eu

logo-artmagazin.png

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.