Burano 2024 dle Gabriely Ksandr

Publikováno: 3. ledna 2024 | autor Redakce
img-20230908-112847.jpg

Asi o mně už dávno víte, že mám rád příběhy a ty fotografické nejvíce. Ještě o trochu víc jsem někdy až konzervativním tradicionalistou, co se témat a autorů týče. Gabriela je na tom s kalendáři podobně.

Každý rok jeden, pokaždé jiný, pokaždé s jiným příběhem a každý rok u nás. Ale jak je vidět z následujících řádek, nebojí se ani rychlé změny. Jsem rád, že je zase po roce s námi, a přiznám se také, že rád dostávám dopisy…

0001.jpg

Rudolfe milý,

chci se s Tebou podělit o příběh, jak ¡sem vytvořila projekt Sleeping Burano. Fotografuji už hezkou chvilku barevné domy na ostrově Burano. Nejraději v neděli, kdy jedeme nejdřív na Torcello, kde si dáme nedělní oběd a pak pokračujeme fotit na Burano. Stále ještě nacházím nové natřené domy. Když jsme přišli k večeru k naší loďce a chtěli vyrazit k domovu, ukázalo se, že se nedá motor nahodit.

Přítel Carlo slíbil, že hned dorazí a přivede motor k rozumu. Začalo se stmívat, tak mé napadlo zkusit několik domů vyfotit s bleskem. Nemyslela jsem, že ten malý flash, co nosím k Leice, stačí celý dům osvítit. Jak jsem doma překvapeně koukala na Macu na ze tmy vystupující domy, napadlo mě, že to vypadá jako záhadné sochy. Hned mě to uchvátilo. I když jsem už měla kalendář Burana na rok 2024 hotový i nafocenou prezentaci každého, rozhodla jsem se výjimečně vytisknout ještě jeden další kalendář.

img-20230908-100509.jpg

Sleeping Burano je nový pohled na pár malebných domků, jejichž obyvatelé moje nadšení až tak úplně nesdíleli, naopak vybíhali ze dveří a zlobili se, že jim blýskám do oken a ruším jejich soukromí. Zda to ale za tu námahu stalo, nechám posoudit čtenáře FotoVideo. Rudolfe, díky, že jsi to dočetl až sem.

Tak posuďte sami, který z těch Gabrieliných kalendářů byste chtěli mít? Já oba!


Celý článek najdete v lednovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv01-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.