Barvy listopadového FotoVideo

Publikováno: 26. října 2022 | autor Redakce
fv11-22-web3.jpg

Přemýšlíte nad tím, co vám hodlá sdělit naše listopadová obálka? Že ten letošní listopad bude ještě pěkně barevný? Nebo připodobnit něco nebo někoho ke komikům a klaunům? Či dokonce maska, nová tvář a přetvářka? Nechte se překvapit, odpovědi najdete uvnitř a nebojte se, nejsme negativní a ani vás nestrašíme tak, jak to dělají mnohá jiná média. Proto je dobré si i listopadové FotoVideo prohlédnout a přečíst!

Hned v úvodníku začínáme ale důležitou výzvou!

Blíží se už 27. rok vydávání našeho časopisu, a proto chceme vědět o vás, a hlavně o nás mnohem více. Nejedná se ale o prostou, jednoduchou anketu. Zahájili jsme širší, přímou a hodně intenzivní komunikaci se všemi, co si nás předplácejí a jsou rozeseti po všech krásných českých i slovenských krajích.

fv11-22-web3.jpg

Získáváme tak zajímavé podněty a nabídky témat, lokací a akcí, ze kterých vybíráme a snažíme se je zpracovat a umístit k nám na web a řadu z nich i do časopisu (který má ale bohužel jen stálých 100 stran). Neváhejte a pište nám i sami od sebe a posílejte podněty, rádi se vám ozveme, pokud budeme potřebovat něco doplnit, a hlavně odpovíme každému, kdo si nás kupuje či předplácí.

V úvodu vaší mailové či dopisní korespondence použijte číslo „27“ (nastávající ročník vydávání časopisu FotoVideo) ať se nám vaše podněty mezi těmi stovkami mailů neztratí.


Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!
Vybírejte si na našem webu – přehled předpatného


Barevnost listopadového FotoVideo podtrhujeme už v úvodu úžasnými fotkami a krásným vyprávěním Františka Ortmanna, výrazné osobnosti současné české fotografie. V krátkém závěsu za ním najdete neopakovatelné rady a postřehy Tomáše Třeštíka a Tomáše Lébra. Po dvoustranách recenzí nových knih Šimona Pikouse a Jaroslava Kučery následuje excelentní FotoEsej Kevina V Tona. Přečtěte, prohlížejte, ale nezastavujte se!

fotovideo-11-22-fotoskoda.jpg

V medailonu Vladimíra Birguse vzpomíná Václav Podestát na řadu jeho významných fotografických cyklů, které opravdu stojí za shlédnutí. Hned na následujících stranách najdete krásný rozhovor Borise Stojanova o tom, jak se před deseti lety seznámil s Pavlem Sukem a Lenkou Damborskou a samozřejmě s jejich naprosto originální tvorbou.

Následují praktické rady, krásné recenze a testy a novinky a přesná dávka vašich nejlepších fotografií z tématu Makropříroda. Jistě vás upoutají zkušenosti Petra Šálka, Jaroslava Hory, Filipa Hrebendy, Borise Stojanova a Petra Březiny, které jsou vážně a doslova k nezaplacení.

Potěšte se s listopadovým vydáním časopisu FotoVideo pište, máme zájem o vaše nápady!


Druhé soutěžní téma nového 23. ročníku soutěže Fotograf roku se jmenuje:

MAKRO a má uzávěrku 30. listopadu 2022 – pospěšte si a vyhrajte!

Původně vědecká a lékařská disciplína, která byla přijata i v „běžné“ fotografii jako uznávaná forma. Technicky relativně náročná na vybavení – je třeba vlastnit makroobjektiv, nebo alespoň makro předsádku. Profesionálně pojaté makro se v dnešní neobejde bez sáněk, blesků a skládání z mnoha záběrů. Ovšem i „obyčejné“ makro má své místo ve fotografii. U makrofotografie je velmi důležité světlo a vhodné pozadí, které při rozostření neobsahuje rušivé oblasti. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz


Namátkou vybíráme z obsahu listopadového FotoVideo s obálkou od Františka Ortmanna

FRANTIŠEK ORTMANN – BARVY LETNÍ LETNÉ

„Ta snová atmosféra v okamžiku zhasnutí v šapitó či sále.“

fotovideo-11-2022-alza-stranka-007.jpg

ANI ČERNÁ, ANI BÍLÁ – OTTO VÁVRA, FOTOGRAF

Recenze další knihy z úžasně fotogenického Liberecka

fotovideo-11-2022-alza-stranka-016.jpg

JAROSLAV KUČERA – KLID PŘED BOUŘÍ

Nová kniha s 280 fotografiemi, kterou můžete mít!

fotovideo-11-2022-alza-stranka-018.jpg

LAOWA PŘEDSTAVUJE – DESÍTKA „ŠUŠU“ ČI PALAČINKA?

Laowa 10 mm f/4 Cookie v rukou Borise Stojanova.

fotovideo-11-2022-alza-stranka-040.jpg

JAROSLAV HORA – JAK SE FOTÍ MADEIRA?

Ve druhém dílu naší rubriky Jak se fotí najdete odpověď.

fotovideo-11-2022-alza-stranka-052.jpg

PROFESIONÁLNÍ OBRAZOVÝ SYSTÉM V TELEFONU?

To jsou nejnovější vlajkové smartphony řady Xiaomi 12T.

fotovideo-11-2022-alza-stranka-070.jpg


Vybírejte si z velké várky dárků (budou Vánoce!) k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Vyberete si skvělou knihu Fotografujeme digitální bezzrcadlovkou, nový, lehký batoh Manfrotto na cesty nebo hodnotný poukaz na čištění čipu, dámskou kabelku, příručku k domácímu tisku, fotografickou knihu plnou esejů, batoh, kartu, poukázku na workshop!

Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Co takhle celoroční předplatné software ZONER nebo poukaz na zdarma stahování na Ulož.to? Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu – přehled předpatného

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

fv11-22-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.