Asociace profesionálních fotografů vyhlašuje 20. ročník ceny Osobnost české fotografie

Publikováno: 13. prosince 2022 | autor Redakce
734-osobnost-roku-cena-gr-m.jpg

Smyslem je podnítit zájem o dění v oblasti tvůrčí fotografie, zvednout prestiž fotografie ve společnosti a upozornit na mimořádné výkony a události v oblasti tvůrčí fotografie.

Připomeňme si, že Osobností za rok 2020 se stal Jaroslav Pulicar, který také získal cenu Publikace roku 2020 za knihu Pulicar. Osobností za dlouhodobý přínos porota udělila Josefu Mouchovi. Cenu do 30 let získal Martin Faltejsek

Osobností české fotografie za rok 2021 byl jmenován fotograf, teoretik, pedagog a vydavatel Tomáš Pospěch, Osobností za dlouhodobý přínos porota jmenovala Karla Cudlína, Osobnost do 30 let získala Kateřina Sýsová a Fotografickou publikací roku byla kniha Josefa Koudelky – Deníky.

3102-nominujte-osobnost-ceske-fotografie-2022.jpg

Cenu uděluje Asociace v těchto kategoriích:

Osobnost české fotografie za rok 2022 je určena fotografovi, fotografickému pedagogovi, kurátorovi, teoretikovi fotografie, galeristovi či vydavateli, který v průběhu kalendářního roku, tedy od 1.1.2022 do 31.12. 2022, zásadním způsobem přispěje ke kvalitě, rozvoji nebo propagaci české tvůrčí fotografie u nás či v zahraničí.

Osobnost české fotografie - za dlouhodobý přínos fotografii je určena fotografovi, fotografickému pedagogovi, kurátorovi, teoretikovi fotografie, galeristovi či vydavateli, který dlouhodobě, zásadním způsobem přispěl ke kvalitě, rozvoji nebo propagaci české tvůrčí fotografie u nás či v zahraničí.

Osobnost české fotografie za rok 2022 - do 30 let. Společná cena OOA-S a APF je určena fotografovi, studentu fotografie, fotografickému pedagogovi, kurátorovi, teoretikovi fotografie, galeristovi či vydavateli do 30 let, který v průběhu kalendářního roku, tedy od 1.1. 2022 do 31.12. 2022 nepřekročil věk 30 let a zásadním způsobem přispěl ke kvalitě, rozvoji nebo propagaci mladé české tvůrčí fotografie, případně fotografie obecně, u nás a v zahraničí. Osobnost mladé české fotografie obdrží finanční cenu ve výši 30.000,- Kč. Druhý a  třetí v pořadí obdrží fotomateriál od fy FOMEI. Všichni tři porotou vybraní mladí fotografové navíc získají členství v APF na jeden rok zdarma.

Fotografická publikace roku 2022 – je určena fotografovi, vydavateli, teoretikovi fotografie, který vytvořil a vydal v roce 2022 vynikající fotografickou knihu.

734-osobnost-roku-cena-gr-m.jpg

Nominujte svého oblíbeného autora

Vaše návrhy lze zaslat nejpozději do 31.1.2023. Návrhy mohou podávat fyzické osoby i instituce bez jakéhokoliv omezení. Každý návrh musí obsahovat výstižné, ale prosíme stručné (max. 5 řádků) zdůvodnění nominace, kategorii a kontakt na navrhovatele i nominovaného.

Navrhovatel obdrží potvrzení o převzetí nominace. Návrh nesplňující výše uvedené podmínky může být prohlášen za neplatný. Odeslat můžete svůj návrh emailem na adresu APF – osobnost@asociacefotografu.com nebo písemně na adresu APF ČR, Karlova 28, 110 00, Praha 1.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.